![]() |
|
moduł brzmieniowy - Wersja do druku +- Muzykuj.com Forum (https://forum.muzykuj.com) +-- Dział: Syntezatory (https://forum.muzykuj.com/forumdisplay.php?fid=23) +--- Dział: Pozostałe (https://forum.muzykuj.com/forumdisplay.php?fid=241) +--- Wątek: moduł brzmieniowy (/showthread.php?tid=1172) |
moduł brzmieniowy - Radi - 10.04.2016 prosze kolegów o odpowiedż, czy moduł brzmieniowy podłączony do klawiatury sterującej umożliwi mi zesplitowanie klawiatury? i drugie pytanie czy jest możliwe uzyskanie dwóch różnych barw po zesplitowaniu? RE: moduł brzmieniowy - hammond - 11.04.2016 To zależy czy np. klawiatura na to pozwala lub czy moduł na to pozwala. Masz coś konkretnego? RE: moduł brzmieniowy - Azzorek - 12.04.2016 Hammond ma rację. Pierwsza rzecz to czy moduł obsługuje tzw. multitimbral. Jeśli nie to na raz może generować tylko jedną barwę, czyli split odpada. Pozdrawiam, Azz RE: moduł brzmieniowy - Radi - 14.04.2016 tak. kupiłem Alesis Vortex i niby ma przycisk split ale czy to będzie współgrać z dowolnym modułem brzmieniowym? i jaki moduł byście mi polecili.dzięki za odpowiedż. RE: moduł brzmieniowy - hammond - 14.04.2016 Teoretycznie powinien wysyłać dwa kanały, skoro ma uppoer i lower to i w splicie powinien tak też pracować. Jeśli możesz to sprawdź to np. na komputerze, albo sekwencerze. RE: moduł brzmieniowy - Radi - 17.04.2016 rzeczywiście sprawdziłem i jest split. ale mam jeszcze prośbę jak ściagnąć i zainstalować brzmienia które mógłbym stale wykorzystywać np. na występach? RE: moduł brzmieniowy - Radi - 17.04.2016 ale mam prośbę. dowiedziałem się żeby grać np. na wystepach musze mieć wirtualną wtyczke. zupełnie nie wiem jak to kupić a już o podłączeniu nie ma mowy. czy ktoś podjąłby się za zapłatą pomoc kupić i podłączyć z moim Kayterem tak żebym po prostu mógł spokojnie zająć się tylko muzyką. odległość nie ma znaczenia jestem ze Szczecina ale dojade w każde miejsce i szczodrze zapłace za pomoc. prosze o odpowiedż. RE: moduł brzmieniowy - Radi - 24.04.2016 koledzy, jaki moduł brzmieniowy byście mi zaproponowali. potrzebnymi jest tylko i wyłącznie na występy (klawiatura sterująca). dodam ze nie potrzebuje pianin,gitar smyczków a raczej jakąś fajną synteze,mięsistą i grubą. prosze o szybką odpowiedż bo zbliżają mi się wystepy a ja nie mam na czym grać RE: moduł brzmieniowy - hammond - 25.04.2016 Nie masz sporo do wyboru, gdyż już się nie robi instrumentów w module. Do wyboru masz : Korg M3 - dosć duży moduł, Roland Integra- ale to próbkowiec, Novation robił fajne syntezatory, Motif XF Rack, Kurzweil K-2600R, Roland V-synth. RE: moduł brzmieniowy - Radi - 25.04.2016 a jeśli Novation to który? a czy pianobox miditech to dobry moduł? RE: moduł brzmieniowy - hammond - 25.04.2016 KS-Rack, Novation Pad, czy laptop stary moduł, Supernova, )
RE: moduł brzmieniowy - Azzorek - 26.04.2016 Zacznij od modułu brzmieniowego w cenie 300-400PLN. Np. Roland Sound Canvas, Korg 05/RW, Korg X5DR, itp. Jak zabawa muzyką ci się spodoba wtedy poszukasz czegoś w cenie ok. 1600PLN jak Korg Triton rack, Access Virus A lub B Roland XV 5080, itd. Pozdrawiam, Azz RE: moduł brzmieniowy - Radi - 26.04.2016 dzieki. będe przebierać w tych modułach. |