|
Wczytywanie utworu z karty SD
|
|
21.06.2013, 20:27,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.06.2013, 20:30 przez heffalump.)
|
||||
|
Wczytywanie utworu z karty SD
Jak odtworzyć utwór z karty SD?
Zapisałem utwór na karcie SD ( format sng, pcg), wchodzę na seq, media daję load, wczytuję do internal memory i nie potrafię go znaleźć. Gdzie on go zapisał? Ma ktoś pojęcie? Oczywiście z góry dziękuję za podpowiedz! |
|||
|
11.07.2013, 18:07,
|
||||
|
RE: Wczytywanie utworu z karty SD
- Media
- Load - Load SEQ I teraz uwaga: jeśli zapisany jest song 007, to nie znajdziesz go pod pozycją 000
|
|||
|
02.09.2013, 14:12,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.09.2013, 14:14 przez heffalump.)
|
||||
|
Piosenka " bolek.sng" zapisane do internal memory!
Gdzie znajdę tą piosenkę???????? Jak wejść do internal memory żeby znaleźć tam wcześniej zapisane utwory z karty SD? |
|||
|
04.09.2013, 22:23,
|
||||
|
Wszystko zależy, na jakiej pozycji była wcześniej zapisana. Jeśli był to np. song006, to tam też będzie. Jeśli nie, to przypuszczam, że będzie pod 001 lub 000. Pamiętaj o jednym: po wyłączeniu instrumentu, dane są usuwane. Dane muzyczne zawsze zapisuj na karcie SD.
|
|||
|
02.10.2013, 03:27,
|
||||
|
witam. Dlaczego jak wgrywam gotowego midi to brzmi on calkiem inaczej? krome zniekształca wiekszosc dzwieków i nie brzmi caly utwór tak jak w orginale
|
|||
|
02.10.2013, 10:55,
|
||||
|
Może dlatego że nie wczytuje brzmień GM tylko swoje z banku A? Sprawdź który bank jest wybierany.
Kurzwei PC3x Pc2x , K2600x, fender Rhodes, Novation xio, Novation x station, Yamaha sk20, Yamaha motif rack es ,plg-150 vl . Virus ti Polar, Korg M3 76, Yamaha s90xs, Hammond Sk1 chętnie pomogę.
|
|||
|
02.10.2013, 18:30,
|
||||
|
Po wybraniu gm initialize wczytuje bank GM ale jak dam play to zaraz wszystkie brzmienia sie zmieniają na inne z banku a/b/c... zaleznie ktory wybiore wczesniej. Probowalem takze w Global ustawić bank m02 i też nie pomaga. Na 10 midi tylko jeden zagrał poprawnie po nacisnieciu GM Initialize, reszta gra bardzo kiepsko, własnie poprzez podstawianie innych barw... Perkusji w ogole nie ma...
|
|||
|
02.10.2013, 19:03,
|
||||
|
W takim razie jest coś z plikiem. Spróbuj wykasować komunikaty o bankach w sekwencerze. Wiem, że to robota na piechotę, ale niestety konieczna.
Kurzwei PC3x Pc2x , K2600x, fender Rhodes, Novation xio, Novation x station, Yamaha sk20, Yamaha motif rack es ,plg-150 vl . Virus ti Polar, Korg M3 76, Yamaha s90xs, Hammond Sk1 chętnie pomogę.
|
|||
|
03.10.2013, 03:18,
|
||||
|
Wykasować komunikaty o bankach? NIe rozumiem... Mogłbyś napisać jak to zrobić? Wczoraj bawiłem sie z tym z 4 godziny i nie udało mi się załadować pliku...Plik jest na 100% dobry bo na kazdym keyboardzie mi go odtwarza...Posiadam krome od 3 dni , wczesniej tylko yamaha(keyboardy) także syntezator to teraz dla mnie całkiem coś nowego. Wszystko poszłoby łatwiej gdyby instukcja była bardziej rozbudowana a niestety w języku polskim liczy zaledwie kilkanascie stron. Posiadasz może jakąś polską instrukcje czy może moglbys podac linka do strony na ktorej jest opisane używanie sekwencera w Korgach? DOmyślam się że większosc korgów ma podobne ustawienia także niekoniecznie musi być do krome
|
|||
|
03.10.2013, 07:59,
|
||||
|
Zmień w Global Bank Map na GM2. ładując plik zaznacz Exlusive. Mnie po tym zabiegu czyta pliki GM bez błędnie.
|
|||
|
03.10.2013, 19:26,
|
||||
|
WIdze, że problem z midi toczy sie w 2 tematach... teraz zauwazylem...Także pozostane tutaj. A wieć zaznaczałem oczywiscie w Global Map na GM2 i zaznaczałem przy ladowaniu midi opcje Exlusive, po czym w seq naciskalem GM Initialize i problem nadal wystepuje... Po nacisnieciu play nagle bank GM zmienia sie na inny i utwor ,, pierdzi" zamiast perki graja organy itd...etc...
|
|||
|
04.10.2013, 05:13,
|
||||
|
Wyczyściłem, a więc tu piszemy.
Dobrze zrozumiałem że zmienia Ci nagle z songu np. 01 na 02?
|
|||
|
05.10.2013, 00:01,
|
||||
|
NIe zmienia mi sie z songu tylko po prostu bank mi sie zmienia z GM na inny. na 10 plikow midi tylko 1 działa mi poprawnie i wyświetlana jest jego nazwa w seq po załadowaniu... Inne graja ze zmionionymi dzwiekami i nawet nazwa nie jest wyświetlana. Robilem reset, update oprogramowania na 1.0.3 i dalej to samo... Mam też problem przy dzwieku c i cis na wielkiej oktawie czyli te 2 najnizsze dzwieki po lewej stronie po nacisnieciu na barwie Krome Grand Piano wydaja taki dziwny poglos... Podobny do dzwieku jaki wydaje sowa tylko delikatniejszy... ...Nie przychodzi mi nic innego na mysl do czego moglbym porownać... Na pewno nie jest to wina klawiatury bo jak zmienie oktawe(obnize o 1) to te 2 dzwieki graja juz bez poglosu ale za to o oktawe wyzej czyli c i cis na oktawie małej po nacisnieciu oddaja taki dziwny denerwujacy pogłos... Na innych barwach nie ma tego problemu tylko na krome grand piano... Nie wiem co z tym zrobić, masz jakieś pomysly co to może być?
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Zapisywanie nagranego utworu w Krome | heffalump | 8 | 26,951 |
03.12.2013, 08:08 Ostatni post: tkostek |
|
| KROME - Lista brzmień do utworu (jak zrobić coś w stylu SETLIST)? | portnej | 8 | 23,018 |
15.05.2013, 12:45 Ostatni post: skwari89 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości