|
Roland Galaxias - nowy "Super Instrument" wirtualny od Rolanda
|
|
16.11.2023, 01:12,
|
||||
|
Roland Galaxias - nowy "Super Instrument" wirtualny od Rolanda
Roland zaprezentował Galaxias Super Instrument czyli nowy wirtualny instrument który ma w sobie kilka instrumentów Rolanda na raz oraz dostęp do bibliotek barw i rozszerzeń.
Trochę to przypomina rozwiązanie jak by Roland Cloud stał się witualnym instrumentem. Galaxias jest na razie dostępny w ramach abonamentu Roland Cloud jako Standalone ale ma też być dostępny jako VST3 i AU w najbliższym czasie. https://www.roland.com/uk/products/rc_galaxias/ Trochę to dla mnie dziwne bo przecież jest Zenology z poziomu którego ma się dostęp do wszystkich barw i rozszerzeń oraz można w nim tez odpalać inne syntezatrory Rolanda jako Models Expansions i widze że te same co są dostępne w Galaxias. W wolnej chwili sprawdzę czy w ramach mojego abonamentu mam dostęp do Galaxias i jak będę miał to może po testach uda mi się wam powiedzieć coś więcej. EDIT: No niestety nie mam do niego dostępu ponieważ jest dostępny tylko w ramach najdroższej wersji abonamentu Roland Cloud czyli wersji Ultimate, a ja mam wersję Pro niestety.
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
16.11.2023, 01:33,
|
||||
|
RE: Roland Galaxias - nowy "Super Instrument" wirtualny od Rolanda
Widzę już główną różnicę między Galaxias a Zenology.
W Galaxias ma się dostęp do wszystkiego co jest dostępne w Roland Cloud w ramach abonamentu Ultimate czyli do wszystkich syntezatorów i barw i rozszerzeń (czyli jak pisałem Roland Cloud w postaci wirtualnego syntezatora) i można w nim budować brzmienia złożone z czerech Layers czyli z 4 syntezatorów na raz budując tzw Scenes (znane z Rolanda Fantom) w ramach czego można ustawiać panoramy,mix,podziały klawiatury dla każdego Layers oraz arpegiatory. Czyli to taki tryb Multi Zones czy Scene znane z Rolanda Fantom czego do tej pory brakuje w Zenology (co odróżnia Zenology od Fantoma).
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ASM Leviasynth - nowy ciekawy syntezator | bestspec | 2 | 495 |
19.01.2026, 18:26 Ostatni post: bestspec |
|
| Waldorf Protein czyli nowy syntezator od Waldorf-a w przystępnej cenie | bestspec | 0 | 488 |
28.11.2025, 01:03 Ostatni post: bestspec |
|
| Roland TR-1000 Rhythm Creator | bestspec | 0 | 702 |
01.10.2025, 21:43 Ostatni post: bestspec |
|
| Yamaha Montage M OS v3.0 - nowy system i nowe możliwości | bestspec | 3 | 2,435 |
16.07.2025, 19:41 Ostatni post: bestspec |
|
| Arturia AstroLab - nowy sprzętowy syntezator na 25 lat Arturii | bestspec | 3 | 2,490 |
29.05.2025, 21:36 Ostatni post: bestspec |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości