Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tyros 3 usterka podświetlenia przycisku
12.01.2019, 01:20,
Tyros 3 usterka podświetlenia przycisku
Witam wszystkich!

Mam problem z moim Tyroskiem 3, zakupiłem go rok temu trafił mi się w naprawdę fajnym stanie, nie widział chałtury, używany w domu, lecz po jakimś czasie zaczął szwankować przycisk REGISTRATION MEMORY dokładnie 1, zawiozłem go do autoryzowanego serwisu YAMAHA gdzie wymieniono ten przycisk oraz zrobiono ogólny serwis instrumentu (czyszczenie itp.), zdaniem serwisanta instrument w bardzo dobrej kondycji, jedynie poprzedni właściciel grał ciężką prawą ręką i tłumik filcowy z prawej strony za niedługo będzie nadawać się do wymiany, ale do rzeczy - po jakichś 3 miesiącach od serwisu zgasło mi podświetlenie jednego przycisku REGISTRATION MEMORY dokładnie nr 2 (zaraz obok wymienianego), ale po paru chwilach się znów zapaliło. Teraz sprawa wygląda tak, że gdy uruchamiam Tyrosa, przycisk nie świeci, ale po chwili grania zaczyna "rozpalać" się jak świetlówka, trochę pomruga i później będzie świecić, po jakimś czasie znów pomruga, zgaśnie, pomruga, zapali i tak w kółko. Przycisk działa prawidłowo i spełnia nadal swoją funkcję, ale to mruganie i brak podświetlenia doprowadza mnie do szału - to po pierwsze, po drugie nie znam się za bardzo na elektronice i chciałbym się dowiedzieć czy oprócz tego, że mnie to wkurza przycisk będzie działał nadal prawidłowo? czy szykuje się może jakaś grubsza naprawa? jak wygląda naprawa podświetlenia i czy warto się za to zabierać? może istnieje jakiś tutorial dla amatorów elektroniki i da się to jakoś naprawić? może któryś z kolegów miał podobny problem? Z góry dzięki za pomoc, i pozdrówka!!! :) :) :)

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Tyros 3 usterka podświetlenia przycisku - przez kruszynek12 - 12.01.2019, 01:20

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum portalu Muzykuj.com | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS