|
Co wybrać dla żółtodzioba/amatora ?
|
|
24.01.2019, 22:34,
|
||||
|
RE: Co wybrać dla żółtodzioba/amatora ?
Kurzweila bym odpuścił, zarówno PC3 jak i Artisa. Powód jest taki że nie wiele jest w nich brzmień z gatunku ambient czy muzyki elektronicznej. Kurzweila można polecić komuś, kto szuka brzmień orkiestrowych, elektrycznych i akustycznych pianin, czy organów Hammonda.
Nie podałem linków do darmowych programów na kompa bo nie jestem odpowiednią osobą abym mógł tu coś pomóc czy doradzić. Ja preferuję "żywy" sprzęt, nie korzystam i nie znam się na wtyczkach komputerowych. Miałem nadzieję że inni wrzucą jakieś linki. Miałem Kurzweila Forte Se i wiem jakie brzmienia można znaleźć w Kurzweilach. Do muzyki elektronicznej nie bardzo. Obecnie posiadam Yamahę MODX8 i Waldorfa Blofelda i oba mogę polecić. MODX to kombajn brzmieniowy, w tym instrumencie jest chyba wszystko, od brzmienia fortepianu, o przez różne inne akustyczne, orientalne ż różnych stron świata jak i przepiękne barwy syntetyczne. Nie wspominałeś chyba nić o budżecie a ja założyłem że na początek przygody nie chciałbyś za dużo wydać. Yamaha MODX 6/7/8 różnią się ilością klawiszy, możliwości i brzmienia są takie same. Wersja "8" ma cięższą ważoną klawiaturę. http://www.muzykuj.com/testy/instrumenty...t,800.html Kupując MODX w pakiecie otrzymujesz kod uprawniający do darmowego ściągnięcia programu Cubase To właśnie program do tworzenia muzyki. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 10,372 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pianino na początek dla dziecka lat 7 | Zooja22 | 6 | 4,305 |
18.10.2025, 17:12 Ostatni post: Valtari |
|
| Jaką klawiaturę MIDI wybrać? | michal11 | 2 | 1,972 |
09.05.2025, 20:41 Ostatni post: bestspec |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? | Remind | 1 | 1,541 |
30.04.2025, 01:53 Ostatni post: bestspec |
|
| Pianino cyfrowe z cichą kawiaturą dla amatora | lipek | 3 | 2,128 |