|
interfejs audio bez podłączenia do komputera
|
|
04.07.2019, 11:21,
|
||||
|
RE: interfejs audio bez podłączenia do komputera
(04.07.2019, 06:35)pwa napisał(a): Z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze można polegać na odpowiedziach dystrybucji. Miałem takie doświadczenie ze Studiologic i dopiero bezpośredni kontakt z producentem dał mi rzetelną odpowiedź na moje pytanie. Dlatego sugeruję kontakt bezpośrednio z NI. Dorzucę w tej kwestii swoje skromne 5 groszy. Absolutnie odradzam pytanie dystrybutorów czy sklepów muzycznych o cokolwiek w kwestiach technicznych, dystrybuowanych przez nich produktów. Wyjątkiem są takie molochy jak: Pasja, Music Centre itp giganty, którzy posiadają specjalistów w każdej dziedzinie sprzedawanego przez siebie sprzętu. Ci ludzie (dystrybutorzy i małe sklepy, choć nie wszystkie oczywiście) często kompletnie nie znają podstawowych parametrów technicznych swoich produktów. Przez okres 7miu lat wysłałem setki maili, wykonałem dziesiątki telefonów z różnymi pytaniami do producentów, dystrybutorów, sprzedawców, kończąc na klientach czyli właścicielach konkretnego sprzętu i rzadko kiedy dystrybutor czy sklep potrafił od razu odpowiedzieć na wszystkie moje pytania a często zdarzało się, że mało co wiedział lub nawet nic nie wiedział i strzelał na oślep, trafiając jak kulą w płot - żenada! Ostatnimi dniami obdzwoniłem chyba kilkanaście sklepów muzycznych, znajdujących się na swojej trasie urlopowej, na którą niebawem się udaję i w kilku przypadkach, to wręcz aż mnie zatkało, jak można praktycznie nic nie wiedzieć, np. czym jest instrument typu stage piano lub być wręcz bezczelnie ślepym w swoich dawno utartych opiniach o sprzęcie - tragedia!Pamiętajcie więc o złotej zasadzie - z pytaniami przychodzi się do głowy a nie do ... ! Tak więc w kwestiach technicznych pytać tylko producenta, bo dla dystrybutorów i sprzedawców najczęściej liczą się tylko słupki sprzedaży.
Kawai VPC1, Pianoteq 6 PRO, Synthogy Ivory II, GarageBand, Roland Quad Capture, Neumann KH120, Grado SR225i
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
interfejs audio bez podłączenia do komputera - przez Wojtek67 - 02.07.2019, 08:12
RE: interfejs audio bez podłączenia do komputera - przez bestspec - 03.07.2019, 00:44
RE: interfejs audio bez podłączenia do komputera - przez Wojtek67 - 03.07.2019, 12:19
RE: interfejs audio bez podłączenia do komputera - przez bestspec - 03.07.2019, 23:56
RE: interfejs audio bez podłączenia do komputera - przez Wojtek67 - 04.07.2019, 20:35
RE: interfejs audio bez podłączenia do komputera - przez Rychubil - 04.07.2019, 21:36
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| NI Komplete audio 6 MK2 (trzaski) | Bishopkrk | 3 | 3,056 |
01.04.2024, 11:24 Ostatni post: bestspec |
|
| Wielokanalowy audio interface w Cubase | bestspec | 5 | 5,283 |
10.02.2023, 08:37 Ostatni post: bestspec |
|
| jaki interfejs wybrać z dobrą jakośćą do studia | Mr.Pinczer | 0 | 2,631 |
03.08.2019, 08:25 Ostatni post: Mr.Pinczer |
|
| interfejs audio | kris.muzyk | 1 | 5,093 |
25.12.2018, 09:49 Ostatni post: Jaricz |
|
| Interfejs do Pc i Ipad | Jaricz | 0 | 5,783 |
29.12.2017, 10:36 Ostatni post: Jaricz |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

lub być wręcz bezczelnie ślepym w swoich dawno utartych opiniach o sprzęcie - tragedia!