Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
interfejs audio bez podłączenia do komputera
04.07.2019, 11:21,
RE: interfejs audio bez podłączenia do komputera
(04.07.2019, 06:35)pwa napisał(a): Z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze można polegać na odpowiedziach dystrybucji. Miałem takie doświadczenie ze Studiologic i dopiero bezpośredni kontakt z producentem dał mi rzetelną odpowiedź na moje pytanie. Dlatego sugeruję kontakt bezpośrednio z NI.

Dorzucę w tej kwestii swoje skromne 5 groszy.

Absolutnie odradzam pytanie dystrybutorów czy sklepów muzycznych o cokolwiek w kwestiach technicznych, dystrybuowanych przez nich produktów. Wyjątkiem są takie molochy jak: Pasja, Music Centre itp giganty, którzy posiadają specjalistów w każdej dziedzinie sprzedawanego przez siebie sprzętu.
Ci ludzie (dystrybutorzy i małe sklepy, choć nie wszystkie oczywiście) często kompletnie nie znają podstawowych parametrów technicznych swoich produktów. Przez okres 7miu lat wysłałem setki maili, wykonałem dziesiątki telefonów z różnymi pytaniami do producentów, dystrybutorów, sprzedawców, kończąc na klientach czyli właścicielach konkretnego sprzętu i rzadko kiedy dystrybutor czy sklep potrafił od razu odpowiedzieć na wszystkie moje pytania a często zdarzało się, że mało co wiedział lub nawet nic nie wiedział i strzelał na oślep, trafiając jak kulą w płot - żenada!
Ostatnimi dniami obdzwoniłem chyba kilkanaście sklepów muzycznych, znajdujących się na swojej trasie urlopowej, na którą niebawem się udaję i w kilku przypadkach, to wręcz aż mnie zatkało, jak można praktycznie nic nie wiedzieć, np. czym jest instrument typu stage piano Huh lub być wręcz bezczelnie ślepym w swoich dawno utartych opiniach o sprzęcie - tragedia!

Pamiętajcie więc o złotej zasadzie - z pytaniami przychodzi się do głowy a nie do ... ! Tak więc w kwestiach technicznych pytać tylko producenta, bo dla dystrybutorów i sprzedawców najczęściej liczą się tylko słupki sprzedaży.

Kawai VPC1, Pianoteq 6 PRO, Synthogy Ivory II, GarageBand, Roland Quad Capture, Neumann KH120, Grado SR225i
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku