|
Czego brakuje Wam w Kurzweilach?
|
|
07.06.2013, 08:52,
|
||||
|
No to ja coś od siebie dodam, ponieważ użytkuję dłuższy czas Kurzweile z serii PC3/PC3K:
1. Chciałbym gałki (jak w wersji LE) zamiast suwaków, ale suwaki od biedy też mogą być ,2. Brak vocodera, 3. Więcej slotów na rozszerzenia (po założeniu Kore64 w serii PC3K nie ma już wolnego slotu), 4. Kontroler wstęgowy (PC Ribbon) powinien być na stałe zamontowany pod wyświetlaczem (standard w wyposażeniu instrumentu), 5. Kontroler bazujący na detekcji ruchu (jak w Rolandach D-Beam). Wiem, że to jest zastrzeżona technologia Rolanda bazująca na podczerwieni (Roland wykupił tę technologię, a nie wymyślił), ale mogłoby być coś bazujące np. na laserze i działające w dwóch płaszczyznach (3D kontroler - to byłoby coś )6. Efekt vibratto poprzez szybkie drgania palca na klawiszu (zamiast pokrętła) 7. Słaby marketing i promocja firmy i tym samym niska rozpoznawalność marki przez większość ludzi (nie mówiąc o znajomości instrumentu). W mojej opinii Kurzweil zasługuje na więcej. Szkoda, że nie jestem szefem marketingu w Kurzu ... . Kiedyś przez trochę podobną politykę upadła firma Commodore produkująca komputery Amiga i pierwszą wówczas na świecie konsolę do gier - CD32. Wspaniałe produkty i tragiczny koniec - oby tylko Kurzweil tak nie finishował bo zostaniemy na lodzie .8. W mojej ocenie dział R&D w Kurzweilu trochę przysnął lub wpadł w marazm - (brak funduszy lub wypalenie, a może ograniczenia ze strony przełożonych) ? Pozdrawiam, Azzorek
Kurzweil PC3K8+Kore64||Yamaha AN1X, CS1X||Waldorf Rocket, Streichfett, Pulse 2||Roland Juno-X, SH-4D, JV-1010+SR_98||KORG R3, Wavestate, 05/RW, X5DR, Monotron+Delay+Duo||Alesis SR18 i AirFX||KAWAI Q80||Novation Bass Station II ||Strymon BigSky||VSTi(KORG Legacy, Spectrasonics Omnisphere,Alpha-Ray)||Apple MacMini+Logic 9 Pro||PC+Cubase 12 Pro.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

,
... . Kiedyś przez trochę podobną politykę upadła firma Commodore produkująca komputery Amiga i pierwszą wówczas na świecie konsolę do gier - CD32. Wspaniałe produkty i tragiczny koniec - oby tylko Kurzweil tak nie finishował bo zostaniemy na lodzie
.