|
Podłączenie instrumentów do komputera
|
|
22.10.2019, 13:53,
|
||||
|
RE: Podłączenie instrumentów do komputera
(22.10.2019, 12:38)Rychubil napisał(a): Tyle wejść/wyjść ile mam w Quad Capture zupełnie mi wystarcza i ogólnie jestem z niej zadowolony ale jeśli w podobnym budżecie lub deczko większym (+100zł) byłoby coś naprawdę lepszego, to czemu nie mieć lepiej. Pytanie tylko jak znaczna to będzie różnica? Dla mnie produkty Focusrite są fajne pod tym względem że działają w trybie Stand-alone czyli mogą służyć jako prosty mikser bez konieczności podłączenia do PC co w tym przedziale cenowym nie jest regułą. Sam sie zastanawiam nad kupnem Focusrite Scarlett 18i20 3gen (to już ponad 2000zł) (22.10.2019, 13:45)mati89 napisał(a): Ale ja wiem co to jest klawiatura sterujaca tylko zadałem pytanie odnośnie jej podłączenia. Połączenie jej z laptopem sprawa jasna ale co z nagłośnieniem. Nie miałem nigdy do czynienia z taką klawiatura więc zadaje pytania. Jeśli jesteś na tyle uprzejmy to wystarczy odpowiedzieć. Nie każdy ma taką wiedzę jak ty. Jeśli było by innaczej wcale nie pisalbym na tym forum. Do tej pory nie używałem klawiatur sterujących. Jest to dla mnie nowy temat. Próbuję się dowiedzieć konkternie w pewnych kwestiach czyli jaka do gry live bo może ktoś gra i jak to wszystko ze sobą ogarnąć żeby było ok. Jeśli ktoś pracuje tylko w domu przy komputerze i nie gra po scenach to nie odpowie mi na to pytanie. Dlaczego??? Bo to całkiem inna bajka. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi ale niestety dalej nie znam konkretów. Jeśli zająłem nie potrzebie czas to przepraszam. Dostałeś już odpowiedź że to o czym marzysz czyli ładowanie sampli podczas grania do dwóch instrumentów różnych firm za pomocą jednego programu nie jest możliwe. Dostałeś odpowiedź co będziesz mógł robić jeśli wcześniej załadujesz instrumenty barwami i samplami potrzebnymi do występu i jakimi programami będziesz to mógł robić (padło Cubase i Ableton ale jest ich tez więcej - skąd mamy wiedzieć który będzie ci się podobał skoro wszystkie maja podobne możliwości?) Dostałeś informację kiedy będziesz potrzebował interfejsu a kiedy nie. Dostałeś informację jakie interfejsy polecał bym zamiast Quad Capture. Jak to nie są konkrety to ja już nie wiem.
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Podłączenie dwóch instrumentów do siebie | Sylwestwr13081974 | 2 | 6,143 |
10.11.2020, 21:41 Ostatni post: Sylwestwr13081974 |
|
| Podłączenie e. pianina do tabletu. | Pawel0515 | 1 | 5,037 |
29.01.2020, 21:41 Ostatni post: pawelsz |
|