|
Spore wymagania, budżet maks 3 tysiące. Średnio zaawansowany muzyk.
|
|
21.11.2019, 17:30,
|
||||
|
RE: Spore wymagania, budżet maks 3 tysiące. Średnio zaawansowany muzyk.
hmmmm wyrosłem już z muzykowania z podkładami i posiadania miliona brzmień - wolałbym coś bardziej klasycznego, a przez to chudszego i lżejszego. Lubię muzykować, ale bardziej z barwą pianina czy organów bez podkładów muzycznych.
Klawiatura z Yamahy jest tu uważana za podstawową - sam nie potrafię ocenić czy mi pasuje klawa z ydp 143, grać gram na tym, ale żeby to przypominało standardowe pianino akustyczne to nie powiem. Chciałbym mocno usprawnić technikę gry na klawiszach i rozczytywać utwory organowe, a uwielbiam to robić na normalnym piano akustycznym i chciałbym klawiaturę jak najbardziej zbliżoną - rozumiem, że klawiatury w Yamaha takie nie są. Dlatego moje oczy skierowane są w stronę kawai es110 - najlepsza klawiatura, brzmienie to imitacja brzmienia ich fortepianów z tego co wiadomo - brzmi to calkiem fajnie. brzmienie organowe to tylko dodatek w zasadzie i tym aż tak się nie sugeruję (choć nie zaprzeczam, że w Yamaha jest lepsze) ile musiałbym dopłacić za lepszą klawiaturę w Yamaha, a w KAWAI za lepsze brzmienia dodatkowe? |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Jakie wymagania sprzętowe komputera do klawiatury midi | komodo83 | 11 | 10,653 |
14.10.2024, 23:29 Ostatni post: bestspec |
| Jaki keyboard dla średnio początkującego? Drugi keyboard w życiu | Skipperab | 3 | 9,319 |
26.05.2020, 15:28 Ostatni post: Valtari |
|
| Pianino cyfrowe dla srednio i zaawansowanego gracza | kovalsky | 63 | 139,141 |
19.11.2019, 11:57 Ostatni post: kovalsky |
|
| Jaki instrument spełni moje wymagania? | Matti | 3 | 7,575 |
05.04.2019, 23:29 Ostatni post: Rychubil |
|
| Szukam dobrego dźwięku fortepianu . Budżet 2-4 tys. | Muzyk_amator | 5 | 11,012 |
05.04.2019, 15:35 Ostatni post: nimok |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości