|
Roland Fantom 6 - wątek, worek ;)
|
|
24.08.2020, 19:34,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.08.2020, 19:42 przez GoOrange.)
|
||||
|
RE: Roland Fantom 6 - wątek, worek ;)
Twoje brzmienia ładują się bez problemu, to są tony, które po zaimportowaniu wpadają do banku użytkownika. Te Twoje (i moje po eksporcie z Zenology, o czym za chwilę), spakowane pliki mają inne rozszerzenie niż obecne z Roland Cloud, niemniej jednak wewnątrz są identyczne pliki tonów. Wydaje mi się że te Sound Packi z Roland Cloud tworzą bank o konkretnej nazwie, co jest spójne z wszystkimi instrumentami Zen-Core i Zenology.
Teraz kwestia obejscia Rolanda Można wyeksportować wszystkie te brzmienia z Zenology w niezmienionej formie i zaimportować do Fantoma, jednak dokładnie jak w przypadku Twoich pięciu Sound Packow: 1. Ładują się do przestrzeni użytkownika. 2. Nie mają tych ładnych tapetek ![]() 3. Lecą po kolei na zasadzie pierwszy wolny. Jeśli mamy zajęty 1,3,5 slot, to import automatyczny zajmie 2,4,6 itd. żeby zachować spójność to trzeba by z kolei zrobić export z Fantoma i import do Zenology, wtedy banki się pokrywają. Chodzi o te liczby przed nazwami brzmień np. "010: Cośtam". W weekend spróbuje wszystkie 32 Sound Packi załadować w jeden bank i tu udostepnię. Natomiast muszę przemyśleć jak to ostatecznie zorganizować żeby bez zbędnych utrudnień mieć Zenology i Fantoma 1:1 w obrębie domyślnych brzmień Zen-Core, ponieważ nie wiem jak się będą zachowywać sceny, kiedy będzie jakaś rotacja już istniejących brzmień. Swoją drogą to czuję w kościach wysyp tych brzmień jak Zen Core, Zenology i Roland Cloud się bardziej spopularyzują. PS. Oczywiście dziękuję za udostępnienie! Jak wyżej pisałem, w weekend udostepnię bank(i) z bodaj 34 Sound Packami x średnio 20 brzmień, będzie trochę klikania...
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Jak wyżej pisałem, w weekend udostepnię bank(i) z bodaj 34 Sound Packami x średnio 20 brzmień, będzie trochę klikania...