|
Roland Fantom 6 - wątek, worek ;)
|
|
25.08.2020, 21:16,
|
||||
|
RE: Roland Fantom 6 - wątek, worek ;)
(25.08.2020, 18:55)GoOrange napisał(a): 1. Klawiatura wielkość klawiszy ma mniejsze znaczenie, ale jakość oby byla jak najlepsza. Mniej interesują mnie sekwencer i pady, bardziej pokrętła i suwaki (o ile zadziała to z wirtualnymi instrumentami Rolanda). Fajnie jakby z iPadem działała. Wiem że na aftertouch nie mam co liczyć, ale chciałbym słyszeć to co na Fantomie, a nie jak teraz (zero / jedynkowo), na klawiaturze laptopa. Klawiatura A300 jest OK. To że nie jest to nowość w niczym nie przeszkadza wręcz to zaleta bo kiedyś aftertouch to był standard a dziś go w tańszych modelach nie tak łatwo spotkać a A300 go ma. Ważne że wciąż jest sprzedawana jako nowa. To moim zdaniem solidna konstrukcja i ma bogaty interfejs. Ipada podłączysz do niej złączami MIDI 5DIN ale musisz kupić dodatkowy interfejs MIDI dla ipada Pro co przez jego nietypowość złącza (USB-C) może nie być proste, bo wątpię aby bezpośrednie podłączenie do A300 przez USB zadziałało. W razie czego można się ratować dodatkowymi rozwiązanimi MIDI Blutouch. Z klawiatur Midi fajna też jest Akai MPK 249 ale już wylatuje z twojego budżetu. Motu M2/M4 jest ok. Dobra jakość audio całkiem szybka jak na ten segment ale trudno znaleźć jednoznaczne informacje że działa bezpośrednio podłączona do Ipad Pro. Focusrite Scarlet 2i2 (gen 3 - najnowsze modele) już natomiast wspierają iPad Pro i mógła by być alternatywą dla Motu M2/M4
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

Natomiast chyba bliżej mi już do wirtualnych instrumentów niż fizycznych, ale biorę pod uwagę też opcję drugiego, małego syntezatora, tyle że ten musiałby brzmieniowo mocno dywersyfikować Fantoma...