|
Waldorf Iridium czyli Quantum w module
|
|
08.09.2020, 14:24,
|
||||
|
RE: Waldorf Iridium czyli Quantum w module
(08.09.2020, 12:29)Valtari napisał(a): Właśnie różnica w filtrach powoduje że takie same presety mogą brzmieć nieco inaczej. Przykład z Kurzweila PC4 który jest tak naprawdę Forte SE z systemem operacyjnym i możliwościami z Forte jeśli chodzi o możliwości syntezy itp.(po za ilością sampli na pokłądzie) i fakt że jednak PC4 ma wiele barw zupełnie nowych których nie ma ani w Forte ani w Forte SE daje mi powód do myślenia że może być podobnie w przypadku Quantum i Iridium oraz fakt że barwy typu gitara czy piano z dodanym padem dopiero zauważyłem w prezentacjach Iridium a nie natrafiłem na takie barwy w filmach o Quantum (może są i tylko nie wpadłem - nie wiem ale większość chyba przejrzałem) Iridium wystartowało z możliwościami Quantum w wersji 2.0. Myślę że część pamięci przeznaczonej na system barwy i wavetables w Quantum ma jeszcze spore rezerwy wolnej przestrzeni więc może możemy się jeszcze spodziewać dalszego poszerzania możliwości a jak już nie będą mieć pomysłów to mogli by ją przesunąć do pamięci przeznaczonej na sample aby ta pamięć była większa , bo ten podział jest pewnie systemowy a nie fizyczny.
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

, bo ten podział jest pewnie systemowy a nie fizyczny.