|
Roland JD-800 Model Expansion - nowy emulacja syntezatora do Jupiter X/Xm i Zenology
|
|
08.03.2021, 15:11,
|
||||
|
Wgrałem klucz JD800 do Jupitera x. Trwało to ułamek sekundy. To utwierdza mnie, w przekonaniu, że silnik syntezy tegoż instrumentu, już był w Jupiterze. Ja kupiłem tylko coś w rodzaju odblokowującego programu. Oczywiście, trzeba przed wgraniem zupgreytować system do 1.4 ze strony Rolanda, który wnosi parę poprawek, oraz kilka dodatkowych efektów MFX, a co najważniejsze pozwala wprowadzać klucze odblokowujące to, co w środku drzemie. I instrument nie zajmuje pamięci na rozszerzenia EXZ. Mniemam, iż w Fantomie również jest podobnie
Wszystko, co wydarzy się w dziedzinie nowych instrumentów jako rozszerzeń, zostało skrzętnie wykonane i zapisane w instrumentach zen i już tsm jest. Ciekawiła mnie sprawa trzeciej obwiedni w JD800, jak to zrobili, przecież Jupiter ma dwie. No i jest tak.. przyciskając jednocześnie trzy przyciski RING, SYNC, XMOD, mixer oscylatorów zamienia się w trzecią obwiednię lub Wg waveform. Taka tajemnica. Jakość brzmień powala. Tego oszusta nie da się odróżnić od orginału. Non stop banan od ucha do ucha, albo kopara na ziemi. Do zakupionego klucza, dostałem dostęp do treści Rolandcloud, przekraczającą wartość zakupu, na pół roku. Hm, dużo tego, nawet nie mam kiedy to przeglądnąć, ale miły gest. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Roland Zenology GX na iPad - Już jest i za darmo | bestspec | 0 | 226 |
13.05.2026, 01:42 Ostatni post: bestspec |
|
| ASM Leviasynth - nowy ciekawy syntezator | bestspec | 2 | 781 |
19.01.2026, 18:26 Ostatni post: bestspec |
|
| Waldorf Protein czyli nowy syntezator od Waldorf-a w przystępnej cenie | bestspec | 0 | 684 |
28.11.2025, 01:03 Ostatni post: bestspec |
|
| Roland TR-1000 Rhythm Creator | bestspec | 0 | 1,096 |
01.10.2025, 21:43 Ostatni post: bestspec |
|
| Yamaha Montage M OS v3.0 - nowy system i nowe możliwości | bestspec | 3 | 2,706 |
16.07.2025, 19:41 Ostatni post: bestspec |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości