Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciekawy pomysł w temacie dwudźwięków
27.05.2021, 15:16,
RE: Ciekawy pomysł w temacie dwudźwięków
(27.05.2021, 13:38)mar11111 napisał(a): Mam pytanie o pewną sprawe jak w temacie. 
Czy jest możliwość zaprogramować pc3/pc3k w obrębie setupu w taki sposób że np:
Mam dwa programy, brzmienie X i brzmienie Y.
Łapie na klawiaturze dwudźwięk i brzmienie X odzywa się jak ten niższy dźwięk, a brzmienie Y odzywa sie jako wyzszy.
Dodało by to realizmu m.in. do wszelkich sekwencji granych instrumentami detymi. Czyli np sax zawsze gra niższy dźwięk a trąbka zawsze ten wyższy danego dwudźwięku. Bo generalnie tak to jest w realnych duetach że każdy gra w jednym momencie tylko jeden dźwięk... A nie tak jak teraz że łapiąc np dźwięki C i E wszystkie warstwy grają te dźwięki Smile

Podobno takie rzeczy są w samograjach z górnej półki i jest o tym w pewnym filmie na YT (chyba tu ale nie pamiętam w której minucie), a w Kurzweilu nie wiem ale stawiam że nie, a niestety nie mam czasu sprawdzać na razie.

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Ciekawy pomysł w temacie dwudźwięków - przez bestspec - 27.05.2021, 15:16

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum portalu Muzykuj.com | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS