|
Pianino cyfrowe do 6500-7000 zl
|
|
22.01.2022, 09:27,
|
||||
|
RE: Pianino cyfrowe do 6500-7000 zl
@pawelsz
Na P515 dużo łatwiej, grając akordami, było mi zagrać ładne piano niż na CLP725, ogólnie cięższe klawiatury mi pasują chociaż jeżeli chodzi o forte czy fortissimo to na FP7-F naprawdę mocno trzeba "przydzwonić" w klawiaturę, żeby osiągnąć taki dźwięk, jakoś na P515 tego aż tak nie odczuwałem, jakoś to wszystko wychodzi samo z siebie bez większego wysiłku. Mam tak samo z lekkimi klawiaturami, jak miałem kiedyś Casio PX 160 to był dramat kiedy grałem szerokie akordy lub szybkie pasaże, po jakimś czasie ręce odmawiały posłuszeństwa... więc powoli mi się już układa w głowie, że chyba P515 będzie dla mnie najlepszym wyborem . CLP725 chyba próbuję kupić oczami, bo sam instrument jest bardzo ładny, ale ta klawiatura będzie dla mnie chyba za lekka (i tego samego mogę oczekiwać po CLP 735). @klezmer_stg To faktycznie zaszalałeś, ale przypuszczam, że przynajmniej znalazłeś coś co Ci w pełni odpowiada . Najlepiej by było dla mnie wydać podobną kwotę bo pewnie bym znalazł coś co mi pasuje pod każdym względem, ale to może następnym razem.W P515 fabryczne nagłośnienie bardziej mi się podobało, pewnie nie bez znaczenia jest w jaki sposób są umiejscowione głośniki. Jest straszna posucha z instrumentami, chciałbym przetestować jakieś Kawai (ES920, CN29/39 czy CA49)... no ale nigdzie tego nie ma i jak już wspomniano wcześniej nie będzie jeszcze przez jakiś czas . Jeszcze parę miesięcy temu wyglądało to lepiej, bylem wtedy w sklepie pianina.pl w Pszczynie i wybór był naprawdę bardzo duży. Z kolei u mnie w Opolu w Ragtimie to kilka pianin na krzyż stoi. Z ciekawości też sprawdziłem kilka modeli Casio... i ich klawiatura Scaled Hammer Action Keyboard II jest pakowana do droższych modeli, a to jest dokładnie to samo co miałem w tanim PX160. Może na początku i w tej kwocie się to jakoś sprawdzało, ale cała klawiatura jest przede wszystkim bardzo głośna. W droższych modelach jest dla mnie nieakceptowalna. Za to bardzo pozytywnym zaskoczeniem była dla mnie nowość od Casio, model S1100. Za 3000 zł jest to bardzo ciekawy sprzęt i ma nowszy, według mnie dużo lepszy, typ klawiatury. Bardzo niepozorny z wyglądu, trochę bardziej przypomina zabawkę ze względu na rozmiary i wagę (11kg), ale w cenie 3000 zł jest to ciekawa opcja. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino do 4000 max 5000 | Asia | 3 | 1,059 |
21.11.2025, 16:53 Ostatni post: Asia |
|
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 8,820 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pianino na początek dla dziecka lat 7 | Zooja22 | 6 | 3,458 |
18.10.2025, 17:12 Ostatni post: Valtari |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? | Remind | 1 | 1,361 |
30.04.2025, 01:53 Ostatni post: bestspec |
|
| Pianino cyfrowe z cichą kawiaturą dla amatora | lipek | 3 | 1,868 |
27.03.2025, 22:32 Ostatni post: Valtari |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

. CLP725 chyba próbuję kupić oczami, bo sam instrument jest bardzo ładny, ale ta klawiatura będzie dla mnie chyba za lekka (i tego samego mogę oczekiwać po CLP 735).