|
Dynatone dps 95 - drodzy forumowicze co myślicie ? :)
|
|
18.06.2023, 10:25,
|
||||
|
RE: Dynatone dps 95 - drodzy forumowicze co myślicie ? :)
Następcą CN29 jest CN201, CN301 to następca CN39
Spójrz na porównanie https://www.kawai-global.com/product_com...cn29&ct=36 Modele z dwójką w symbolu mają tę samą klawiaturę co te z trójką, ale są nieco mniej wyposażone w różne inne funkcje. CN301 przekracza pierwotnie zakładany budżet, ale na pewno będzie całościowo lepszy. Uwagę zwraca bardziej rozbudowane i mocniejsze nagłośnienie, możliwość nagrywania utworów, wyjścia liniowe gdybyś chciał podłączyć pod jakieś zewnętrzne nagłośnienie dodatkowo. Brzmienie powinno być bogatsze, jest więcej rodzajów rezonansu, nie tylko Damper i String, choć te są najważniejsze. W modelach z trójką masz dodatkowo brzmienie fortepianu SK-5 oraz 100 rytmów. Mogą się czasem przydać. Jak grają na swoich głośniczkach to już trzeba na żywo się zorientować, i to też kwestia gustu. Może być tak, że teoretycznie słabsze nagłośnienie zabrzmi bardziej selektywnie w najważniejszym środkowym rejestrze mimo mniejszej ilości basu, a ten lepszy model będzie basowy, ale niewyraźny w środku. Na słuchawkach będzie prawie to samo różnica w tych rezonansach o których pisałem wyżej. Trudno mi powiedzieć które jak grają. Klawiatura fajna niezbyt ciężka. Taką Yamahę CLP-725 też możesz wziąć pod uwagę. Ale one takie są faktycznie konturowe na swoim nagłośnieniu trochę, dziura w środku pasma. Grałem na CLP-735. Przyjemna lekka klawiatura. Aż się zdziwiłem, bo zwykle Yamahy były twardsze jak w YDP-165, ogólnie wszystkie z klawiaturami GH, GH3, NWX, GH3X to modyfikacja jednego mechanizmu, który ma dobrze ponad 20 lat. Seria CLP-7xx wprowadziła nowe mechanizmy GrandTouch-S w modelach ze średniej półki. Łatwiej się gra, czy lepiej to już po dłuższym czasie grania bym ocenił. W Kawai jest ładniejsze, i łatwiej osiągalne pianissimo, Yamaha ma bardziej agresywne brzmienie. Wskazana wizyta w dobrze wyposażonym sklepie .
Nord Electro 6D 73; Yamaha CK61, YC88
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
Dynatone dps 95 - drodzy forumowicze co myślicie ? :) - przez Toluen - 17.06.2023, 11:56
RE: Dynatone dps 95 - drodzy forumowicze co myślicie ? :) - przez pawelsz - 17.06.2023, 16:57
RE: Dynatone dps 95 - drodzy forumowicze co myślicie ? :) - przez Toluen - 18.06.2023, 08:45
RE: Dynatone dps 95 - drodzy forumowicze co myślicie ? :) - przez pawelsz - 18.06.2023, 10:25
RE: Dynatone dps 95 - drodzy forumowicze co myślicie ? :) - przez Toluen - 18.06.2023, 10:48
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Dynatone slp-210 wh | Przemas45 | 1 | 1,795 |
17.09.2023, 15:55 Ostatni post: Valtari |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

.