Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miks + mastering w domowych warunkach....
02.02.2024, 11:54,
Miks + mastering w domowych warunkach....
Cześć wszystkim Smile
Mam ostatnio pewien problem. Nagrywamy zespół wielościeżkowo na A&H QU24.... I wszystko super, jak odtworze nagrane tracki z poziomu miksera to dźwięk jest świetny. Można sporo "wyciągnąć" z takiej jakości nagrań.
Problem robi się w momencie jak te nagrania przerzucę na laptopa....
Do tego celu używam darmowego Reapera i tutaj niestety nie jest już tak dobry dźwięk jak ze stołu. Dlaczego tak się dzieje że w laptopie dźwięk jest "chudy" i jakiś taki bez jakosci? Co będzie przyczyną? Przecież to typowe pliki Wave 24 bity 48khz

Zależy mi kurcze żeby jednak miks był robiony na kompie bo można zrobić ogrom rzeczy których QU24 nie pozwala robić. Ewentualne cięcia i poprawy ścieżek, automatyzacja itd itd nie są dostępne w chyba żadnym mikserze.

Do tej pory, żeby jakoś iść do przodu kręcę miks na stole. Później wysyłam to do kompa przez interfejs Presonus (to co odtwarzam na mikserze w czasie rzeczywistym rejestruje w Reperze) i ostatecznie mastering już na komputerze. Jednak to jest metoda trochę "Januszowa", takie rozwiązanie powiedzmy że brzmi finalnie w miarę ok, jadnak to nie to czego oczekuje.

Proszę o radę dlaczego nagrane pliki tracą jakość na laptopie

YAMAHA CS1X, KORG X50, KAWAI MP5, KURZWEIL PC3K6 kiedyś dawno KAWAI X40D i dorywczo, imprezowo HORCH DELUXE Wink[quote][code]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Miks + mastering w domowych warunkach.... - przez mar11111 - 02.02.2024, 11:54

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum portalu Muzykuj.com | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS