|
Uszkodzony wyświetlacz w Juno G
|
|
28.10.2024, 07:13,
|
||||
|
RE: Uszkodzony wyświetlacz w Juno G
Witam, żeby od razu na starcie nie zakładać nowego wątku, bo tutaj jest ten. Natomiast minęło już trochę czasu... I niektóre odpowiedzi mogą już nie być aktualne.
Mam okazję kupić Juno G, niestety wyświetlacz nic nie wyświetla. Podświetla ale nie ma napisów tylko tafla podświetlona na pomarańczowo. Czy to będzie ten sam problem tutaj opisany? Jeśli faktycznie wyświetlacz do wymiany czy jeszcze jest szansa, że serwis w 2024r. mi to zrobi? Fajnie jakby się na 600zł skończyło... Wiem jak wszystko do góry poszło, więc doliczyć by trzeba było pewnie jeszcze. Znalazłem na ebay za prawie 1k jakiś wyświetlacz zamienny. To zawsze rozwiązanie jak by mi bardzo zależało na tym modelu syntezatora. - No i jeszcze mnie jedno nurtuje... Jak jest wadliwy ten model to jaka szansa, że po wymianie wyświetlacza już będzie działał długie lata ? Bo jak widziałem tylko jeden wyświetlacz z Wielkiej Brytanii i to za nie małe pieniądze. - Też tak myślę sobie, skoro wyświetlacz świeci to czy to nie problem z samym oprogramowaniem czy coś. Może starczyło by go zresetować, wgrać nowe oprogramowanie? Strzelam, bo nie wiem jak to działa, ale nie chcę efektu krótko terminowego. - Też co za sens kupować coś co nawet po naprawie jest duża szansa, że skończy tak samo po kilku latach. Czy ktoś się orientuje jeszcze teraz w tych tematach? A może ktoś z piszących tutaj o naprawę udało się naprawić? Jak tak to jak się po latach sprawuje? |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Roland Juno Di - Uszkodzona płyta główna | Tektronik | 0 | 3,017 |
24.09.2019, 12:33 Ostatni post: Tektronik |
|
| Juno DS-88 | hammond | 23 | 49,924 |
05.07.2018, 09:39 Ostatni post: zagoor |
|
| Roland Juno Stage - Master EQ trzaski i inne problemy | Ralph1983 | 3 | 9,719 |
05.05.2016, 22:32 Ostatni post: Poziom40 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości