Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sonic Cell + M-Audio Axiom I
14.11.2024, 00:00,
RE: Sonic Cell + M-Audio Axiom I
Wielkie dzięki, chyba to co chciałem uzyskać - działa Smile
W SC domyślnie ustawione było RX Bank Select jako ON. W Axiom kliknąłem przycisk Programu 1 w Grupie A i wstukałem zgodnie z tabelką MSB 087, LSB 001, Prog 001 i przerzuciło mnie do zapisanej barwy USER nr. 129 czyli pianina które edytowałem. Podobne operacje zrobiłem z kolejnymi przyciskami, przypisałem do nich kolejne moje edytowane barwy z banku USER i zapisałem ustawienia. Wszystko chyba działa jak trzeba Smile Wydaje się to tak proste że wstyd że tego sam nie ogarnąłem...
Natomiast z tego co widziałem to programowanie MIDI jest wiele bardziej złożone, jest to już jak dla mnie chyba za wysoki próg, np. Matrix Control czy coś w tym stylu - nie wszystko rozumiem jeżeli chodzi o te kody, też nie wiem czy wszystko trzeba wiedzieć... Czy w takie rzeczy bawisz się także? Zastanawia mnie także kwestia opcji Zone, trzeba się będzie nad tym pochylić...
Na szczęście Axiom sam domyślnie przypisał do suwaków i potencjometrów opcje Cutoff, Resonance, Release itd. także wszystkie potrzebne rzeczy są już zaprogramowane wstępnie.

Dziękuję za pomoc Smile

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Sonic Cell + M-Audio Axiom I - przez rav88 - 12.11.2024, 13:09
RE: Sonic Cell + M-Audio Axiom I - przez bestspec - 12.11.2024, 22:30
RE: Sonic Cell + M-Audio Axiom I - przez rav88 - 13.11.2024, 07:03
RE: Sonic Cell + M-Audio Axiom I - przez bestspec - 13.11.2024, 18:41
RE: Sonic Cell + M-Audio Axiom I - przez rav88 - 14.11.2024, 00:00

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Forum portalu Muzykuj.com | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS