|
Podłączenie piana do PC - interface, software, itp.
|
|
12.02.2025, 14:03,
|
||||
|
RE: Podłączenie piana do PC - interface, software, itp.
ad.1 odp.) mialem na mysli interfejs zblizony troche do mozliwosci/jakosci Audiofuse ale znacznie tanszy, np.bez pewnych funkcji, z ktorych nie skorzystam bo sa np. zarezerwowane do sredniej wielkosci studia, nagrywania wielu instrumentow, routingu itd a nie do home recordingu. Mysle ze sa jakies posrednie urzadzenia miedzy takim Focusrite 18i16/20 a tym Audiofuse.
ad.2 odp.) Tak wiem, ze Focusrite to nie mixer cyfrowy, stawialem bardziej na Audiofuse, ze ma wiecej mozliwosci mixera. Rozumiem, ze mikser cyfrowy byl by mi potrzebny w sytuacji, gdybym podlaczyl np 2 czy 3 klawisze, grooveboxy, automaty jakies itp. do interfejsu audio i odrazu wyszedl z tym na glosniki (bez uzywania komputera). Wtedy mixer dalby mi duza korekcje sygnalu. Inaczej puszczam wszystko przez oprogramowanie w komputerze i nie musze ponosic dodatkowych kosztow na mixer ad.2 odp.) No wlasnie tylko jak tworzac midi w DAW-e przyporzadkowac mu instrumenty/efekty/ustawienia panoramy itp. z tej Yamahy, tak aby po wgraniu wszystko pasowalo. Niezbyt rozumiem tego zdania: "Musisz tylko na MIDI nagrać też komunikaty która ścieżka ma mieć przyporządkowaną którą barwę z twojej MO8" Skad DAW ma wiedziec jakie instrumenty ma MO8 i na jakich samplach jest to zbudowane. Chcialbym miec mozliwosc odsluchiwania tego pliku midi w DAW barwami z MO8, inaczej po kazdej poprawce w PC wgrywac plik do MO i sprawdzac. Przeciez do DAW mozna chyba wgrywac rozne banki brzmien |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Słuchawki do stage piana | Qaroll | 11 | 18,636 |
04.11.2021, 18:14 Ostatni post: pawelsz |
|
| Podłączenie 2-óch syntezatorów przez midi | dubbles | 0 | 2,734 |
20.06.2018, 15:13 Ostatni post: dubbles |
|