|
Zamiast Roland Fa 08, Akai 61 key mpc???
|
|
04.07.2025, 13:25,
|
||||
|
Zamiast Roland Fa 08, Akai 61 key mpc???
Witajcie,
zarejestrowałem się, przywitałem i teraz potrzebuję pomocy. Nie jestem człowiekiem techniki więc preferuję wszystko co gotowe i proste… Tworzę sobie muzykę elektroniczną, melodyjną, taką moją? Mam Rolanda Fa 08 (taki sprzed kilku lat bo teraz to sa z tym samym oznaczeniem a wyglądają jak FANTOM 0 chyba). Czyli posiadam 2 tys brzmień, 1/3 z nich jest podobna do siebie, akustyczne słabe, syntetyczne jako [pojedyncze dźwięki, są zbyt ciepłe, brak nowoczesności w tym Rolandzie. Ok. Miałem taką świadomość tworzyłem muzykę dla siebie ale rozwijam się muzycznie i teraz musze dawać innym żeby mi dograli perkusję, bas(bo w Rolandzie dobrych basów nie znajdę do muzyki elektronicznej) i czasem podmieniać dźwięki na nowocześniejsze, zamiast moich. Zależy mi na: 1. Sekwenser( kopiuję, kasuje, zamieniam, wklejam dodaje puste takty itd.) i chcę to wysłać na pendrive kartę sd, żebym później mógł dać komuś do zmiksowania swoje 16 ścieżek. To Roland ma rewelacyjne. Proste, szybkie. Czysta przyjemność. 2. Nowocześniejsze barwy I tyle. Każdy(nie na tym forum, tylko mówię o sklepach) doradzał mi inny instrument, a nikt nie zaproponował np. takiego Akai 61 key mpc… bo 37 klawiszy raczej za krótkie. Czy ktoś wie, co może mnie powstrzymać przed zakupem tego? Dźwięki kompletnie inne niż u Rolanda, sekwenser podobno 128 ścieżek….i podobno mogę tez nagrywać na Rolandzie swoim to co zrobię na tym Akai. A może po prostu Rolanda powinienem sprzedać i kupić za ta samą cena praktycznie tego Akai? Akai 61 key mpc jest krótsze i to koniec jego wad? Może tam sekwenser jest skomplikowany ale nie wiem co jeszcze….jak zobaczyłem to, to zacząłem się zastanawiać po co robią workstation. Proszę o pomoc. Chcę mieć nowocześniejsze brzmienia i proste nagrywanie i tylko lub az tyle…. I nie chcę nic robić na komputerze, laptopie(poza przesłuchaniem ścieżek, nazwaniem ich i takie tam) |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Korg G1B Air, Kawai CN301 czy Roland PR701 | Arek-S | 0 | 410 |
27.12.2025, 15:11 Ostatni post: Arek-S |
|
| Roland rd 300nx vs 700nx rożnice i propozycje | mati89 | 0 | 538 |
21.10.2025, 16:47 Ostatni post: mati89 |
|