Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zamiast Roland Fa 08, Akai 61 key mpc???
11.07.2025, 21:00,
RE: Zamiast Roland Fa 08, Akai 61 key mpc???
Skoro myślisz poważnie o AKAI to on i tak jest praktycznie nie osiągalny fizycznie w sklepach więc i tak go nie ograsz a skoro pozostaje zakup online to pamiętaj ze masz prawo do zwrotu bez podania przyczyny (14 dni na poinformowanie o zwrocie i 14 dni na fizyczne odesłanie). Będziesz miał więc sporo czasu aby go ograć i jak ci nie będzie pasował to oddasz (śmiało możesz go używać bo na tym to prawo polega abyś miał szanse wypróbować jak byś mógł to zrobić w sklepie stacjonarnym i tylko nie możesz go uszkodzić). 
Oczywiście to dotyczy kupowania w polskich sklepach internetowych a nie od osób prywatnych. Zagraniczne sklepy tez mają opcję zwrotu tylko już z reguły na innych warunkach wiec trzeba doczytać.
Ja kupuję głównie przez internet (z Polski i z zagranicy)  i nigdy nie miałem problemów.
Piszesz o muzyce elektronicznej a widzę że najbardziej ci zależy na instrumentach akustycznychWink

W instrumentach o których tu mowa czyli workstation to instrumenty akustyczne są ich najmocniejszą stroną a gorzej z reguły barwami syntezatorowymi które najlepiej się nadają do muzyki elektronicznej. Ja akurat nie wyobrażam sobie robić wszystkiego na tylko jednym workstation bo zawsze mi czegoś brakuje. Przynajmniej jeden "prawdziwy" syntezator jako dodatek pewnie kiedyś i dla ciebie okaże się koniecznością. Nie będę wymieniał jakie dodatkowe syntezatory (z klawiatura czy jako moduł) bym typował jako dodatkowy do muzyki elektronicznej ale niedawno się ukazała Arturia Astrolab na która warto zwrócić uwagę jeśli budżet pozwoli. W tym instrumencie jest tyle wirtualnych syntezatorów (34 szt) że na pewno ci nie braknie barw syntezatorowych (choć nie tylko takie tam są)Wink

https://www.youtube.com/watch?v=ipK8dRPFqFo

Po za tym Pamiętaj że AKAI MPC zanim zyskało do dyspozycji wirtualne syntezatory VST głównie bazowało na profesjonalnym samplerze który nadal tam jest i możesz ładować specjalne gotowe paczki rozszerzeń z samplami (lub własne sample) i tych gotowych rozszerzeń jest cała masa. Oto pierwszy z brzegu przykład z saksofonami i trąbkami jakie znalazłem:

https://www.mpc-samples.com/product.php/...n-edition/

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Zamiast Roland Fa 08, Akai 61 key mpc??? - przez bestspec - 11.07.2025, 21:00