|
Podłączenie piana do PC - interface, software, itp.
|
|
14.08.2025, 07:45,
|
||||
|
RE: Podłączenie piana do PC - interface, software, itp.
(13.08.2025, 20:40)bestspec napisał(a): Cześć. Cześć, dziekuję bardzo za odpowiedź. A. Coś mnie ruszyło i zacząłem testy całej ścieżki dźwięku, zaczynając (niestety) od Abletona - ponieważ o nim wiem najmniej więc była spora szansa, że tam znajdę źródło błędu. Później przyszła pora na Arturię, ale tutaj niewiele mogłem podziałać (oprócz sprawdzenia poprawnego działania kanałów). Twoja sugestia o wyłączeniu "Inst" jest jest najbardziej trafna (gdzieś wyczytałem porównanie, że one działają podobnie do gitarowego Di-Boxa) i do nagrywania piana są zbędne! Ostatecznie przyszła kolej na samo piano i... tu zaskoczenie. Kanał prawy działa po prostu ciszej od lewego. Próbowałem na wyjściu line-out, XLR, w końcu pozbierałem wszystkie słuchawki jakie miałem pod ręką i odsłuchiwałem na nich oba kanały osobno bezpośrednio Później te słuchawki wpiąłem w phones out i absolutnie WSZĘDZIE jest ten sam problem. Przywróciłem piano do ustawień fabrycznych, podłączyłem przez USB do komputera i szukałem w dedykowanej aplikacji jakieś opcji panoramy. Niestety KORG ani w instrumencie, ani tym bardziej w apce nie oferuje balansowania kanałów. Wygląda, jakby kanał prawy się wykrzaczył. To by niechybnie oznaczało usterkę mechaniczną. Muszę poszukać jakiegoś magika który zdecyduje się zerknąć, najlepiej w Lubuskim lub Dolnośląskim. B. Co do szumów, to wrócę do tego jak będę pewien, że piano działa w 100% dobrze na obu kanałach. Na razie temat odłożony. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Słuchawki do stage piana | Qaroll | 11 | 19,118 |
04.11.2021, 18:14 Ostatni post: pawelsz |
|
| Podłączenie 2-óch syntezatorów przez midi | dubbles | 0 | 2,803 |
20.06.2018, 15:13 Ostatni post: dubbles |
|