|
Podłączenie piana do PC - interface, software, itp.
|
|
17.08.2025, 16:02,
|
||||
|
RE: Podłączenie piana do PC - interface, software, itp.
No i widzisz.. niby człowiek robił podobnie do tego, co opisałeś, a jednak efekty był daleki od ideału. Nagrałem kilka próbek oraz video z ustawieniami według Twoich wskazówek, i pomimo działającego tylko lewego kanału, odnoszę wrażenie, że poziom szumów jest dużo mniejszy od oczekiwanego. Nie wiem czy to kwestia pojedynczego mono kanału, czy po prostu odpowiednich ustawień (mam nadzieję, że to drugie!), ale w pełni będę testował po powrocie instrumentu z serwisu.
Podrzucam paczkę plików audio z testów. https://we.tl/t-kVKHLKmPTF Przed zdiagnozowaniem problemu: audio test 2 kanały.mp3 - zanim zorientowałem się, że coś jest nie tak z pianem, drugi kanał na Arturii rozkręcałem prawie na max a pierwszy zaledwie na 25%, żeby "zbalansować" oba wyjścia. Trzaski i szumy słychać zwłaszcza na początku i w cichszych aprtiach Po diagnozie, surówka według Twoich ustawień audio test.mp3 - surowe ustawienia audio według Twoich zaleceń i lekko zawyżona siła grania audio test video.mp4 - klip z ustawień do pliku powyżej Przykładowe nagranie ze standardwową dynamiką i siłą audio 2A.mp3 + audio 2A.png - to jest czysty sygnał w Ableton audio 2B.mp3 + audio 2B.png - czysty sygnał z nieco podkręconym gainem (bez przesterów) Mam wrażenie, że szumy, które można wysłyszeć zwłaszcza na początku nagrania przed diagnozą, uległy znacznej redukci w późniejszych próbkach i nawet po kręceniu gainem nie rzucają się tak bardzo w uszy. Co sądzisz? |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Słuchawki do stage piana | Qaroll | 11 | 19,084 |
04.11.2021, 18:14 Ostatni post: pawelsz |
|
| Podłączenie 2-óch syntezatorów przez midi | dubbles | 0 | 2,801 |
20.06.2018, 15:13 Ostatni post: dubbles |
|