Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Który automat perkusyjny: Alesis SR18, Akai XR20 i BOSS DR-880?
06.07.2015, 10:16,
RE: Który automat perkusyjny: Alesis SR18, Akai XR20 i BOSS DR-880?
Wiesz,

Maszyny perkusyjne są teraz używane raczej przez ludzi grających "na żywo". Jeśli komponujesz muzę na komputerze to spokojnie możesz używać beatów z kompa, jest tego masa. Ja potrzebowałem czegoś mobilnego dla akompaniamentu poza domem. Poza tym ten Alesis ma na prawdę dobrej jakości podkłady, ich dynamika jest super. DO tego oferuje podkład basowy, który fabrycznie jest ustawiony w konkretnej tonacji. Oczywiście można zmienić tonację lub (jeszcze lepiej) ugrać coś swojego. Poza tym jest jeszcze jedna rzecz, która kręci mnie podobnie jak zabawa gałami w syntezatorze - pady perkusyjne Smile . Dodatkowo trenuje rytmikę i rozwija muzycznie.

Oczywiście możesz kupić sterownik z Padami na USB, kwestia podejścia. Ja cię jednak namawiam na sprzęt, czyli drum machine Smile . Obcowanie z prawdziwym sprzętem potrafi też natchnąć, co jest bardzo ważne przy tworzeniu muzy.

Wybór należy do ciebie.

Pozdrawiam,

Azz

Kurzweil PC3K8+Kore64||Yamaha AN1X, CS1X||Waldorf Rocket, Streichfett, Pulse 2||Roland Juno-X, SH-4D, JV-1010+SR_98||KORG R3, Wavestate, 05/RW, X5DR, Monotron+Delay+Duo||Alesis SR18 i AirFX||KAWAI Q80||Novation Bass Station II ||Strymon BigSky||VSTi(KORG Legacy, Spectrasonics Omnisphere,Alpha-Ray)||Apple MacMini+Logic 9 Pro||PC+Cubase 12 Pro.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Który automat perkusyjny: Alesis SR18, Akai XR20 i BOSS DR-880? - przez Azzorek - 06.07.2015, 10:16