|
Solar Modulator
|
|
18.09.2015, 18:44,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.09.2015, 18:45 przez Azzorek.)
|
||||
|
Solar Modulator
Po przeczytaniu o tym w newsach po prostu nie mogłem się oprzeć aby nie zachęcić Was do dyskusji na temat tego cuda.
W mojej ocenie pomysł sam w sobie to rewelka i na prawdę nowatorski. Wreszcie konkretna alternatywa dla D-Beam Rolanda. Natomiast wykonanie - totalna tragedia. Trzeba się wykazać nie lada, nazwijmy to po imieniu - głupotą, żeby wynalazek o tak dużym potencjale tak stłamsić. Dlaczego Apple pytam? Mało innych komputerów na Ziemi? Druga sprawa - obsługuje to zewnętrzne kamerki inne niż wbudowane w MacBook'a lub iMaca? A jeśli ktoś ma na przykład MacPro albo tak jak ja - MacMini? To już nie poużywa? Porażka. Trzeba było zrobić taką aplikację w taki sposób, aby działała z każdą kamerą USB o konkretnej rozdzielczości (lub jeśli to za dużo z kilkoma, konkretnymi modelami kamer), które podłączane byłyby przez USB do komputerów z Windows, MacOSX, Linux lub Android. O ile więcej byłoby chętnych i tym samym zarobionych pieniędzy? Szkoda gadać.... . Kolejny fajny gadżet dla garstki wybranych muzyków .I nie jestem tu wrogiem Apple, bo sam na nim tworzę muzę... . Jestem wrogiem głupoty i braku logicznego myślenia. Jak wy to widzicie? P.S. Swoją drogą, dlaczego nikt nie zrobił zewnętrznego interfejsu na podobnej zasadzie, który miałby możliwość podłączenia przez MIDI każdego instrumentu? Pozdrawiam, Azz
Kurzweil PC3K8+Kore64||Yamaha AN1X, CS1X||Waldorf Rocket, Streichfett, Pulse 2||Roland Juno-X, SH-4D, JV-1010+SR_98||KORG R3, Wavestate, 05/RW, X5DR, Monotron+Delay+Duo||Alesis SR18 i AirFX||KAWAI Q80||Novation Bass Station II ||Strymon BigSky||VSTi(KORG Legacy, Spectrasonics Omnisphere,Alpha-Ray)||Apple MacMini+Logic 9 Pro||PC+Cubase 12 Pro.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
Solar Modulator - przez Azzorek - 18.09.2015, 18:44
RE: Solar Modulator - przez hammond - 21.09.2015, 14:11
RE: Solar Modulator - przez Azzorek - 22.09.2015, 11:24
RE: Solar Modulator - przez Azzorek - 03.10.2015, 17:50
RE: Solar Modulator - przez hammond - 06.10.2015, 07:58