Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki numer aktualnie rozgrywacie lub tworzycie?
02.02.2017, 22:33,
RE: Jaki numer aktualnie rozgrywacie lub tworzycie?
Ciężko mi przechodzi przez klawiaturę napisanie, że nad czymś ostatnio pracuję, nie mówiąc już o tworzeniu, bo permanentny brak czasu na hobby, no ale dobrze.
Ostatnio pianino poszło trochę w odstawkę, choć nie zupełnie a wziąłem się mocniej za przegląd moich wszystkich rozszerzeń w Kurzweilu, jakie ostatnio nabyłem i na razie robię tylko notatki, które brzmienia mi się spodobały i do czego bym ich ewentualnie użył. Jak to skończę, choć nie wiem kiedy, to będę chciał nagrać trochę krótkich demówek swoich ulubionych brzmień czy zestawów.
Jeśli chodzi o pianino, to jak zwykle, grywam co mi tam pod palce podpasuje ale zazwyczaj jakieś swoje wypociny, wymyślone dla Synka, który za to bardzo chętnie zasiada do Kurzweila, bo tam najwięcej pali się światełek,
...no i te suwaczki Smile
...i kółeczko Big Grin
Oprócz tego, ostatnio na pianinie ćwiczę utwór George Gurdjieffa "Armenian Song". Ta wersja najbardziej mi się podoba:
http://www.dailymotion.com/video/x30swdp
Bardzo lubię muzykę ormiańską, mają przepiękne pieśni. Przekonałem się o tym dawno temu, śpiewając w chórze ich pieśni liturgiczne.

P.S. Świetnie gra na pianinie Dire Straits ten gościu!
Kolega kiedyś zrobił cały ten wstęp do tego kawałka na Ensoniq SQ1+ i z tego co pamiętam nieźle mu to wyszło.

Kawai VPC1, Pianoteq 6 PRO, Synthogy Ivory II, GarageBand, Roland Quad Capture, Neumann KH120, Grado SR225i
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Jaki numer aktualnie rozgrywacie lub tworzycie? - przez Rychubil - 02.02.2017, 22:33