|
Jaki numer aktualnie rozgrywacie lub tworzycie?
|
|
02.02.2017, 23:15,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.02.2017, 23:26 przez Azzorek.)
|
||||
|
RE: Jaki numer aktualnie rozgrywacie lub tworzycie?
(02.02.2017, 22:20)Valtari napisał(a): Świetny kawałek wybrałeś, dość wymagający brzmieniowo ze względu choćby na właśnie gitarę elektryczną. Dysponujesz brzmieniami ze wstępu ? Ten ostry syntezator i te arpeggio w tle. Jestem na etapie wyboru gitarki na Kurzu. Na razie wybrałem programy: 171, 226, 231, 232, 772. Na każdej inaczej to brzmi, ale generalnie fajnie (Rysiek, to są chyba takie same brzmienia fabryczne co w twoim PC3, sprawdź). Ta solówka na gitarze wymiata. Mam już ją zagraną przeze mnie w Logic Pro, więc nie zapomnę jak się nauczyłem . Gra się tutaj dużo dwu- i trój- dźwiękami z przemyślnymi przejściami. Wszystko po to aby jak najbardziej wiernie zagrać ten charakterystyczny Riff gitarki. DO tego jeszcze ślizg pitch bendem. Jutro może nawet wam wrzucę samą solówkę z jakimś bitem dobranym na szybko. Zobaczycie jak te gitarki z PC3K8 dają radę w tym utworze. Oczywiście nie trzymam się oryginału nuta w nutę bo nie gram z nut tylko ze słuchu i tu jest ciężko o wierną kopię.Ten ostry synth już mam (Waldorf Pulse 2), może w ogóle zrobię cover tego utworu, tylko bez wokalu trochę kijowo . Nie wiem czy podołam . Rysiek, muza bardzo klimatyczna i nostalgiczna. Są smyki, numer akurat dla PC3 .Garit, gość jest niezły to fakt (słuchałeś jego "Careless Whisper"?). Znalazłem go przypadkowo podczas szukania coverów "Money for Nothing". Co do "Money...", jak mi się uda opanować gitarkę to może ogarniesz basik w tym utworze, Piotrek niech rozpyka to na piano i damy czadu podczas następnego Jam Session u Ciebie . Brakuje tylko wokalisty, a może Wokalistki?
Kurzweil PC3K8+Kore64||Yamaha AN1X, CS1X||Waldorf Rocket, Streichfett, Pulse 2||Roland Juno-X, SH-4D, JV-1010+SR_98||KORG R3, Wavestate, 05/RW, X5DR, Monotron+Delay+Duo||Alesis SR18 i AirFX||KAWAI Q80||Novation Bass Station II ||Strymon BigSky||VSTi(KORG Legacy, Spectrasonics Omnisphere,Alpha-Ray)||Apple MacMini+Logic 9 Pro||PC+Cubase 12 Pro.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianoteq 8 lub Ivory Synthogy 2 | Gaspard | 2 | 2,840 |
07.09.2023, 18:49 Ostatni post: Gaspard |
|
| Italo disco/spacesynth/eurodisco music - czy ktoś posiada multitracki lub/i sample ? | MaroX | 0 | 1,662 |
18.10.2022, 13:52 Ostatni post: MaroX |
|
| przemyślenia na temat instrumentu lub oprogramowania do brzmień organów kościelnych | tilla | 18 | 30,973 |
07.04.2020, 05:56 Ostatni post: bestspec |
|
| Na jaki instrument czekacie ? | Valtari | 46 | 93,197 |
24.02.2020, 11:41 Ostatni post: Rychubil |
|
|
|
Jaki statyw i pokrowiec? | MarcinM | 9 | 21,728 |
25.03.2018, 11:19 Ostatni post: Marty11 |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

. Nie wiem czy podołam
.