Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FATAR TP/40L - jak oceniacie tą klawiaturę?
05.04.2017, 18:35, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.04.2017, 19:16 przez freemo.)
RE: FATAR TP/40L - jak oceniacie tą klawiaturę?
Rychubil - czy słyszysz to też na moim Kopciuszku? Big Grin
Zamieszczam linki do testów popełnionych przez admina *.
Niestety nie można wkleić od konkretnego momentu Confused

Czysty DX (u mnie nosi nazwę CLASSIC DX, u Ciebie to chyba 153 Classic DX Rhds)

START 3:01

A tutaj skażony padem, ale też fajnie.
START 1:46

* Wybaczcie wklejenie całej długości filmów i nieplanowaną prezentację. Nie da się wykroić małych fragmentów. Za to technicznie są to najlepszej jakości materiały audio-video.

(03.04.2017, 22:04)Valtari napisał(a): Zawsze miałem sentyment do tej firmy, będąc dzieciakiem oglądałem na Video Smile koncerty Pink Floyd, i tam na scenie zawsze mieli Kurzweila z serii K.. Wiedziałem że za odpowiedni klimat odpowiedzialny jest między innymi ten instrument. Do muzyki Mike'a Oldfielda też się sprawdzi Smile, zależy do której części jego twórczości, bo do Islands czy Tubular Bells potrzeba więcej orientalnych akustycznych instrumentów. Za to Vangelis jak najbardziej, a Tangerine Dream to już nie bardzo Smile

Pozdrawiam.

Valtari tak wiem, że nie wyciągnę wszystkich brzmień na moim kurzu, ale powiem Ci, że i tak sprawia mi olbrzymią frajdę odegranie tego, co kiedyś dane mi było tylko słuchać. TB I nie bardzo da się odtworzyć (masz rację), ale już TB II świetnie się do tego nadają, bo to w gruncie rzeczy dosyć prosta (tak mi się wydaje) symfonia pisana w tonacji durowej. Oczywiście partie syntezatorowe są poza moim zasięgiem, ale i tak jestem zadowolony Big Grin
Mój Kurz ze swoją gamą brzmień daje tu i ówdzie radę (przynajmniej ze słuchu). Ach gdyby tak dorwać gdzieś partyturę dzwonów. Miałbym używanie na długie wieczory Tongue
Vangelis też jest bardzo wdzięczny Cool

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: FATAR TP/40L - jak oceniacie tą klawiaturę? - przez freemo - 05.04.2017, 18:35