Jak wybrać pierwszy bardzo dobry sprzęt
|
03.07.2020, 21:40,
|
||||
|
RE: Jak wybrać pierwszy bardzo dobry sprzęt
Szczerze mówiąc kilka razy się zastanawiałem czy nie zaproponować Kurzweila PC3K jednak powstrzymało mnie to że nasz zainteresowany dopiero zaczyna przygodę i będzie to jego pierwszy instrument.
Kurzweil ma oczywiście większe możliwości syntezy czy kreowania nowych dźwięków jak MODX (nie wiem czy nie można powiedzieć że ma największe z wszystkich instrumentów na rynku z uwagi na ich unikalną syntezę VAST) ale niewątpliwie prawdziwe możliwości wykorzysta się mając już przynajmniej podstawową wiedzę o typach syntezy i sposobie ich wykorzystywania (posługiwania się nimi) i barwy np syntezatorowe które są już na pokładzie są już trochę przestarzałe (być może to nie będzie przeszkadzać a i też jest mnóstwo dobrych barw również za darmo na forum kurzweila do pobrania). Kurzwail ma na pewno lepszą też klawiaturę niż MODX. Najlepiej go ograć itp ale ja bym pozostał przy poleceniu MODX z uwagi na nowocześniejsze barwy już na starcie i większej łatwości wykręcenia nowych ciekawych efektów i barw z tego co już jest na pokładzie. Wszystko zależy jak czuje to nasz zainteresowany.
Hardware: Kurzweil PC3K8, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Roland Fantom XR, M-Audio ProFire 610, iPad Pro, HP Omen 17
DAW / VST hosts: Cubase 12 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 13 Ultimate, Arturia V Collection 9 + Pigments 3.5, Korg Collection 3,IK Multimedia: Sample Tank 4 MAX, Syntronik 2 Deluxe,Hammond B-3X, Miroslav Philharmonik 2, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 4 i inne... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|