Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Futerały KEISU - kontynuacja produkcji futerałów Romanowicz
14.11.2022, 12:56,
Heart  Futerały KEISU - kontynuacja produkcji futerałów Romanowicz
Kolega Mike napisał na drugim forum, to ja napiszę tutaj:

http://keisu.pl

Nawet nie wiecie jak się cieszę, że produkcja tych wspaniałych produktów będzie trwać. Mimo, że na razie <niestety> takiego nie potrzebuję.

Nord Electro 6D 73; Yamaha CK61, YC88
Odpowiedz
14.11.2022, 15:12,
RE: Futerały KEISU - kontynuacja produkcji futerałów Romanowicz
Bardzo dobra wiadomość. A do tego oni są z Bielska... Moje okolice Wink

YAMAHA CS1X, KORG X50, KAWAI MP5, KURZWEIL PC3K6 kiedyś dawno KAWAI X40D i dorywczo, imprezowo HORCH DELUXE Wink[quote][code]
Odpowiedz
15.11.2022, 11:40,
O! Super. Ja mam żonę z Bielska i klawisz z Japonii/Chin, trzeba chyba pomyśleć w końcu o jakiejś skrzyni (na klawisz rzecz jasna).

Odpowiedz
15.11.2022, 18:04, (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.11.2022, 18:08 przez mar11111.)
W Bielsku i okolicach są bardzo ładne dziewczyny. Gratuluję wyboru! Smile
Ja mam samochód z Japonii, klawisze to w sumie nie wiem za bardzo skąd pochodzą.

Aaaaa no i żonę z okolic bielska.

YAMAHA CS1X, KORG X50, KAWAI MP5, KURZWEIL PC3K6 kiedyś dawno KAWAI X40D i dorywczo, imprezowo HORCH DELUXE Wink[quote][code]
Odpowiedz
16.11.2022, 10:04,
A to również gratuluję.
Na stornie KEISU (fajna nazwa) jest zdjęcie takiego bardizej futerału, wygląda na miękki. Myślicie, że nadałoby sie takie coś do przewozu MODX8 w aucie? Czy lepiej skrzynia? Chodzi o sporadyczne przewozy.

Odpowiedz
16.11.2022, 14:05,
Skoro to Romanowicz, to nie jest miękki. Niestety nie ma tetaz tej starej strony z opisem.

Futerał Romanowicza jest wykonany ze sklejki. Naokoło tam gdzie masz zamki jest twardy po zewnątrz jest chyba tylko czarny materiał na tym. Na spodzie/górze od zewnątrz pod czarnym materiałem jest cienka pianka. Środek naokoło to dość twardy styropian (chyba że styrodur ale wątpię) ładnie wyfrezowany pod instrument i obklejony delikatnym welurem. Jedyny szkopuł tej konstrukcji że od środka zarówno od dołu (tam to pal licho, instrumenty mają nóżki zwykle) jak i od góry pod welurową wyściółką ja nie wyczuwam u siebie żadnej pianki i jest twardo, sklejka. Romanowicz dokładał takie klocki dystansowe instrument od wieka obklejone welurem z tego samego twardego styropianu, do własnoręcznego przycięcia, i jeszcze tekturowy szablon do tego. To się po przycięciu miało przykleić do wieka i to ma zapobiegać lataniu instrumentu wewnątrz. Jeśli instrument ma bardzo delikatne i/lub wysokie suwaki/knoby, to wtedy warto albo nakleić te klocki albo np. jak ja zdobyć kawał miękkiej pianki tapicerskiej na całe wieko i to delikatnie dociska i dopasowuje się do kształtu.

Tu na zdjęciu widzę takie szare paski jakiejś pianki po bokach być może w tym samym celu wykonane, żeby docisnąć boczki instrumentu gdzie zapewne nie ma żadnych kontrolerów czy przycisków.

Do wożenia instrumentu w aucie osobiwym, jeśli nic naprawdę ciężkiego nie walniesz na niego, to Romanowicz spokojnie da radę. A kręgosłup Ci podziękuje bo flight case będzie o połowę cięższy.

Nord Electro 6D 73; Yamaha CK61, YC88
Odpowiedz
19.11.2022, 09:27,
Dzięki pawelsz za info!

Odpowiedz
19.11.2022, 23:29,
Ja kupiłem do swojego Fantoma 07. Ta sama technologia i wykonanie. Nawet pracownicy Ci sami to robią co kiedyś u Romanowicza, z tego co mi mówił nowy właściciel. Także nadal te futerały trzymają poziom. Rozsądny kompromis między wagą, a wytrzymałością i dobrym wykonaniem.

Odpowiedz