Roland A-33
|
23.02.2023, 15:41,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.02.2023, 15:42 przez Kuczor.)
|
||||
|
![]()
Witam serdecznie.
Posiadam Rolanda A-33 po naprawie. Niestety mam problem, którego nie umiem rozwiązać Przy otwarciu wtyczek VST - Mini-Moog, czy Jupiter 8 oraz Kontakt nie działa mi Pitch Bend. Znalazłem instrukcję https://rolandus.zendesk.com/hc/en-us/ar...d-Messages Niestety też nie działa. Serwisant zapewniał mnie, że Pitch Bend działa. Czy ja muszę coś ustawić w Cubase czy wtyczkach VST? A może problem jest gdzie indziej? Z góry dziękuję za pomoc. |
|||
23.02.2023, 17:48,
|
||||
|
RE: Roland A-33
(23.02.2023, 15:41)Kuczor napisał(a): Witam serdecznie. Nic nie trzeba robić w VST więc jeśli postępujesz prawidłowo se swoim A-33 i aktywowałeś działanie Pitchbend zgodnie z instrukcją i nie działa to masz uszkodzony A-33 albo jest do pitchbendera przypożądkowany inny parametr a nie pitchbend. Spróbuj zresetować ustawienia A-33 do ustawień fabrycznych jeśli jest taka opcja.
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Roland Fantom XR, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 13 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 14 Collector's Edition, Arturia V Collection X + Pigments 5, Korg Collection 5,IK Multimedia: Sample Tank 4 MAX, Syntronik 2 Deluxe,Hammond B-3X, Miroslav Philharmonik 2, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
24.02.2023, 14:41,
|
||||
|
RE: Roland A-33
(23.02.2023, 17:48)bestspec napisał(a): Nic nie trzeba robić w VST więc jeśli postępujesz prawidłowo se swoim A-33 i aktywowałeś działanie Pitchbend zgodnie z instrukcją i nie działa to masz uszkodzony A-33 albo jest do pitchbendera przypożądkowany inny parametr a nie pitchbend. Spróbuj zresetować ustawienia A-33 do ustawień fabrycznych jeśli jest taka opcja. Dziękuję za informację. Spróbuję tak zrobić. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|