Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cubase Artists 10,5 scieżki instrument
08.12.2023, 18:40,
Cubase Artists 10,5 scieżki instrument
Dzień Dobry 

Chcialbym zapytać ile scieżek vst w formie instrument można użyć. 

W tej chwili mogę otworzyć dowolną ilość scieżek audio czy midi, natomiast scieżki instrument 36 lub 46.
Wcześniej korzystalem maksymalnie z kilku vst stąd też nie zauważyłem tego problemu

Pozdrawiam 
Jarek

Odpowiedz
09.12.2023, 11:23,
RE: Cubase Artists 10,5 scieżki instrument
W wersji Artist 10,5 masz limit do 32 ścieżek instruments natomiast od wersji 11 w górę już jest bez limitu

Porównanie wersji 10,5:

[Obrazek: 53385912189_f9a08f9f05_c.jpg]

Porównanie wersji 11: https://web.archive.org/web/202112161548...-editions/

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Roland Fantom XR, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 13 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 14 Collector's Edition, Arturia V Collection X + Pigments 5, Korg Collection 5,IK Multimedia: Sample Tank 4 MAX, Syntronik 2 Deluxe,Hammond B-3X, Miroslav Philharmonik 2, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz
10.12.2023, 21:03,
(08.12.2023, 18:40)Jarek napisał(a): Dzień Dobry 

Chcialbym zapytać ile scieżek vst w formie instrument można użyć. 

W tej chwili mogę otworzyć dowolną ilość scieżek audio czy midi, natomiast scieżki instrument 36 lub 46.
Wcześniej korzystalem maksymalnie z kilku vst stąd też nie zauważyłem tego problemu

Pozdrawiam 
Jarek

Dzięki serdeczne 
Sprawdzałem tabele ale dla nowszych wersji nie przyszło mi do głowy że jest różnica między 10,5 a 11 stąd to pytanie , więc pozostaje  tylko upgrade do 13 niestety 159 euro.
Chciałbym jeszcze zapytać jaki może być powód cześciowego przeniesienia bibliotek Halion i groove agent ,po instalacji Cubase na nowym komputerze Padchop czy Retrologue przeniosły się prawidłowo. 

Dziękuję i pozdrawiam 

Jarek

Odpowiedz
13.12.2023, 17:29,
Cytat:Dzięki serdeczne 
Sprawdzałem tabele ale dla nowszych wersji nie przyszło mi do głowy że jest różnica między 10,5 a 11 stąd to pytanie , więc pozostaje  tylko upgrade do 13 niestety 159 euro.
Chciałbym jeszcze zapytać jaki może być powód cześciowego przeniesienia bibliotek Halion i groove agent ,po instalacji Cubase na nowym komputerze Padchop czy Retrologue przeniosły się prawidłowo. 

Dziękuję i pozdrawiam 

Jarek

Z upgrade może poczekaj do lata bo latem z reguły jest promocja upgrade za 50% (czy 40% już nie pamiętam) tego co widzisz dziś, a dziś z tego co wiem to nie ma żadnej promocji na to. Ja też czekam na tą promocję aby zrobić upgrade z 12 Pro do 13 Pro w lepszej cenie.
Pierwsze słyszę że coś się mogło samo przenieść. Raczej po prostu zainstalowałeś więc masz (a widocznie nie zainstalowałeś wszystkiego).
Odpal Steinberg Download Assistant zaloguj się w nim jeśli nie jesteś zalogowany i po zalogowaniu wybierz po lewej stronie pozycję "My Product Download" i ukażą ci się wszystkie rzeczy które możesz zainstalować w ramach swoich wykupionych licencji i po prostu to wszystko zainstaluj. Wtedy będziesz miał komplet wszystkiego co ci przysługuje.

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Roland Fantom XR, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 13 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 14 Collector's Edition, Arturia V Collection X + Pigments 5, Korg Collection 5,IK Multimedia: Sample Tank 4 MAX, Syntronik 2 Deluxe,Hammond B-3X, Miroslav Philharmonik 2, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz