Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Enjoy The Sirens - brzmienia godne polecenia!
03.08.2024, 13:31,
Enjoy The Sirens - brzmienia godne polecenia!
Cześć wszystkim. Jakiś czas temu znalazłem stronę gdzie może nabyć świetnie zrobione brzmienia do światowych przebojów. Ich produkcją zajmuje się Malc Smith. Oprócz tego co jest dostępne na stronie to można śmiało zamawiać pod konkretne zamówienie. Ja mam dużo brzmień od Malca, zamawiałem indywidualnie i gwarantuje że wszystkie są znakomite! Gram też koncerty i praktycznie zawsze nagłośnieniowy zwracają uwagę na jakość i wierność brzmień.
Z racji że tutaj na forum w dziale Kurzweil ostatnio nastała jakaś cisza postanowiłem trochę zrobić ruchu Smile

Link do strony:

https://enjoythesirens.com/

Polecam!

YAMAHA CS1X, KORG X50, KAWAI MP5, KURZWEIL PC3K6 kiedyś dawno KAWAI X40D i dorywczo, imprezowo HORCH DELUXE Wink[quote][code]
Odpowiedz
04.08.2024, 08:41,
RE: Enjoy The Sirens - brzmienia godne polecenia!
Brzmienia rzeczywiście fajnie zrobione. 
Byłem kiedyś na tej stronie i nie kupiłem nic tylko dla tego, że mam już mnóstwo brzmień i kolejny zakup to było by już bardziej kolekcjonerstwo niż potrzeba. Wink
Kurzweil-e mają niesamowite możliwości dzięki syntezie VAST na podobieństwo której próżno szukać czegoś podobnego w innych syntezatorach.
Dzięki VAST można odtworzyć strukturę większości znanych syntezatorów oraz stworzyć struktury niespotykanie nigdzie indziej dlatego bez problemu da się zrobić barwę która jest charakterystyczna dla jakiegoś utworu itd. tyle że trzeba na to poświęcić czas, a większość z nas go nie ma i z pomocą przychodzi właśnie Enjoy The Sirens.
W zasadzie jedyna synteza której brakuje w kurzweil-ach która mi przychodzi na myśl to synteza granularna. Nic dziwnego bo syntezatory sprzętowe z tą syntezą zaczęły się pokazywać na rynku całkiem niedawno a wcześniej można ją było spotkać tylko w syntezatorach wirtualnych VSTi. Nie było żadnego moim zdaniem syntezatora z czasów powstania Kurzweil PC3 lub wcześniej aby posiadał syntezę granularną. Obecnie najbardziej znany syntezator obecnej ery syntezatorów posiadający między innymi syntezę granularną (i cztery inne syntezy) jest Waldor Quantum/Iridium.

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Roland Fantom XR, M-Audio ProFire 610, iPad Pro, HP Omen 17
DAW / VST hosts: Cubase 12 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 13 Ultimate, Arturia V Collection 9 + Pigments 3.5, Korg Collection 3,IK Multimedia: Sample Tank 4 MAX, Syntronik 2 Deluxe,Hammond B-3X, Miroslav Philharmonik 2, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 4 i inne...
Odpowiedz