Czy da się zagrać te nuty lewą ręką ?
|
14.11.2024, 10:56,
|
||||
|
Czy da się zagrać te nuty lewą ręką ?
Witam. Pytanie takie jak w tytule. Czy da się tą melodię zagrać lewą ręką na pianinie ? Chodzi mi szczególnie o te fragmenty tej melodii w tych nutach, które są podkreślone czerwoną linią pod spodem tych nut. Oktawa w której to będzie zagrane lewą ręką nie ma dla mnie większego znaczenia, bo i tak mogę sobie klawisz przetransponować w górę lub w dół o oktawę lub nawet kilka oktaw. Po prostu chcę się dowiedzieć czy jest to w ogóle wykonalne zagrać to poprawnie lewą ręką tak jakby to było zapisane w kluczu basowym ? Proszę o jakieś sugestie odnośnie m.in. palcowania, czyli co zagrać którym palcem jeśli się da. Możecie sobie ściągnąć te nuty i wyedytować ten obrazek dopisując w nim m.in. właśnie to opalcowanie przy poszczególnych nutach, szczególnie tych podkreślonych tą czerwoną linią, bo to mnie głównie tu interesuje w tych nutach. Ja dodam tylko od siebie tyle, że próbowałem to już zagrać zaczynając od palców kolejno nr 5,3,2 i 1 jak od palców kolejno nr 5,4,2 i 1 - uwaga, numery poszczególnych palców tej lewej ręki liczone tak jak dla prawej ręki tylko jakby w lustrzanym odbiciu, tzn. 5 to dalej palec mały, 4 to serdeczny, 3 to środkowy, 2 to wskazujący i 1 to kciuk. Link do nut poniżej.
https://www.mediafire.com/view/8twqhmsew...y.png/file |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|