|
NAMM 2025 - Roland V-Stage
|
|
16.01.2025, 16:55,
|
||||
|
NAMM 2025 - Roland V-Stage
Pojawiała się plotka, że na NAMM 2025 który za kilka dni Roland zaprezentuje swoja odpowiedź na instrumenty Norg Stage czyli pokaże instrument V-Stage. Coś musi być na rzeczy, bo pewnie Roland zareagował na te plotki i większość publikacji na ten temat została usunięta, a był nawet pokazany na stronie sklepu Thoman jako wkrótce dostępny i tej strony już też nie ma.
Część wpisów nadal pozostała a niżej dwa z nich: https://sandsoftwaresound.net/namm-2025-roland-v-stage/ https://bimotordj.com/pt/vstage88
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
21.01.2025, 09:17,
|
||||
|
RE: Plotka NAMM 2025 - Roland V-Stage
Jest już trochę więcej informacji na temat Rolanda V-Stage włącznie z ceną.
https://synthanatomy.com/2025/01/roland-...ayers.html
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
21.01.2025, 16:17,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.01.2025, 16:32 przez Valtari.)
|
||||
|
RE: NAMM 2025 - Roland V-Stage
Jeśli jest coś takiego jak "ładność" instrumentu to ten jest bardzo ładny
https://youtu.be/SJF6IDebSVw?si=aGDt_zhirRDBf04S Jest wersja z 76 klawiszami półważonymi i coś takiego by mi pasowało. Cena w okolicach 15 tys za taką wersje, no cóż, tanio już nie będzie. |
|||
|
21.01.2025, 19:58,
|
||||
|
Tu jest film na którym jeszcze wszystko szczegółowo omówione przez przedstawiciela Rolanda (link na samym dole tekstu).
Widać że dobrze przemyślane instrument na scenę, ale też pod innymi kontami, bo posiada interfejs audio, aż 4 złącza usb z czego 2 dedykowane do podłączenia dodatkowych zewnętrznych sterowników czy klawiatur USB-MIDI (np dodatkowa klawiatura syntezatorowa jeśli chcemy mieć osobno dla barw organowych), możliwość zarządzania DAW i integracja z Main Stage oraz dogłębna edycja barw syntezatorowych za pomocą Zenology i importowanie ich do V-Stage. Na uwagę zasługuje fakt że w cenie dostajemy możliwość wgrania kilku rozszerzeń typu Model Expansion (do wyboru Jupiter-8, Juno-106, SH-101, JX-8P,) i oczywiście można wgrywać wszystkie rozszerzenia dostępne dla Zen-Core (nie ma informacji ile na raz można zmieścić w V-stage). W porównaniu do Nord Stage na pewno możliwości są większe w Rolandzie V-Stage. Dla przykładu w Nord Stage mamy 3 silniki brzmieniowe ale Scenę można zbudować z dwóch Layer-ów jednocześnie (dwa różne silniki brzmieniowe nałożone na siebie lub z podziałem na klawiaturze). W V-Stage mamy 4 silniki brzmieniowe z czego syntezator jest podwójny więc w sumie jest 5 i w Scenie możemy użyć 5 layer-ów nałożonych na siebie i/lub z podziałem na klawiaturze ( dwa brzmienia syntezatora oraz jedno brzmienie z sekcji pianin akustycznych + jedno z sekcji pianin elektrycznych + jedne organy). Możliwości to jedno, a brzmienie to druga ważna sprawa więc zwolennicy brzmień "nordowskich" zapewne zostaną przy Nord Stage ale jest wielu zwolenników brzmienia "rolandowskiego" więc ci pewnie pójdą w kierunku Roland V-Stage. Ja akurat jestem z tej drugiej grupy ale instrument typowo na scenę nie jest mi potrzebny .https://www.youtube.com/watch?v=TBx2nQxlaco
|||
|
21.01.2025, 20:07,
|
||||
|
(21.01.2025, 16:17)Valtari napisał(a): Jest wersja z 76 klawiszami półważonymi i coś takiego by mi pasowało. Cena w okolicach 15 tys za taką wersje, no cóż, tanio już nie będzie. Nord Stage 4 73 kl jest droższy od V-Stage 76 a V-Stage ma większe możliwości więc jak brzmienia Norda nie są dla ciebie tym co decyduje to już wiesz co kupić No i u Rolanda masz 3 klawisze więcej
|||
|
21.01.2025, 20:22,
|
||||
|
Andertons zrobił też porównanie z Korgiem, Yamahą i Nordem
https://youtu.be/WHx6ZjMgvj0?si=k8fklZMx5unv02MS Nigdy nie miałem tego typu instrumentu, najczęściej to były workstation. Chcę 76/73 półważonych i liczylem że powstanie K2076 bo lubie brzmienia Kurzweila. V-Stage ma nowo opracowaną klawiature półważoną i z pewnością będę go szukał po sklepach żeby ograć. Co do brzmień przede wszystkim muszą być dobre fortepiany, pianina oraz złożone inspirujące pady bo w takich klimatach lubię sie poruszać. W V-stage jest nowe brzmienie felt piano, uwielbiam takie przytłumione filcowe brzmienie pianina. W porównaniu z filmu bardziej podoba mi się fortepian Norda i Korga niż ten z Rolanda. Co do Yamahy to zaprezentowano brzmienie CFX choć w jest już dla mnie ładniej brzmiące CFX2 szkoda że nie użyte w porównaniu. Do Norda nigdy nie żywiłem uczuć a poza tym drogi, w Korgu nie lubie klawiatury Rh3 . Trzeba będzie sie przyjrzeć temu V-stage |
|||
|
21.01.2025, 20:56,
|
||||
|
(21.01.2025, 20:22)Valtari napisał(a): Andertons zrobił też porównanie z Korgiem, Yamahą i Nordem Takie testy dla mnie akurat nie są przekonujące, bo kluczowe jest jaką barwę dla prezentacji wybrał autor testu (jak mówisz nie wybrano np CFX2 itp). To bardziej test klawiatur. Dla mnie najfajniejsza barwę pianina akurat w tym teście miał prezentowany Korg.
|||
|
21.01.2025, 21:06,
|
||||
|
Korg również bardzo mi sie podoba, ale tak jak piszesz, zależy które brzmienia sie porówna w instrumencie. Yamaha CP jest dużo tańsza od V-stage ale Roland ma większe możliwości. Do CP wyszła aktualizacja 2.0 która dodaje własnie CFX2 W wersji 73 klawisze też ma klawiature półważoną
|
|||
|
21.01.2025, 22:53,
|
||||
|
A tak brzmią fortepiany dodane z OS 2.0 do Yamahy CP
https://youtu.be/chNjYUwOvMU?si=7H0GqI3tFbUjTEd0 |
|||
|
22.01.2025, 17:03,
|
||||
|
Ładnie. CFX2 doszedł też w Montage M w OS 2.0
|||
|
24.01.2025, 14:50,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.01.2025, 14:55 przez garit.)
|
||||
|
W Rolandzie V-Stage 76 to jest nowa klawiatura typu waterfall (z aftertouch i triple sensor).
Widzę, że Valtari idziesz w podobnym kierunku. Ja skłaniałem się do Norda głównie ze względu na tą klawiaturę waterfall. Chociaż w tym porównaniu, do którego się odnosisz też mam podobne wrażenie, że Roland wypadł gorzej brzmieniowo. Ale już np. na tych dwóch filmikach super to brzmi: https://www.youtube.com/watch?v=SGjaflR5ApI https://www.youtube.com/watch?v=xf_4U2S1CXI A pytanie do Was, szczególnie do bestspeca, czy ten cały Zen-Core czy Zenology to znaczy, że ten Roland w sekcji Syntezatory będzie miał też rolandowskie brzmienia akustyczne, np. strings czy violin (coś jak sample w nordowskiej bibliotece)? I czy w sekcji Acoustic Panio to są tylko V piana, modelowane czy również te samplowane? |
|||
|
24.01.2025, 20:11,
|
||||
|
(24.01.2025, 14:50)garit napisał(a): W Rolandzie V-Stage 76 to jest nowa klawiatura typu waterfall (z aftertouch i triple sensor). |
|||
|
24.01.2025, 21:04,
|
||||
|
(24.01.2025, 14:50)garit napisał(a): ..........Chociaż w tym porównaniu, do którego się odnosisz też mam podobne wrażenie, że Roland wypadł gorzej brzmieniowo. Dla tego tak jak pisałem wcześniej takie testy porównawcze (niby ślepe) są nie wiele warte, bo tak można ustawić test pod kątem barw aby czerwone wygrało (lub inna firma która po cichu opłaciła test aby wygrać) ![]() (24.01.2025, 14:50)garit napisał(a): A pytanie do Was, szczególnie do bestspeca, czy ten cały Zen-Core czy Zenology to znaczy, że ten Roland w sekcji Syntezatory będzie miał też rolandowskie brzmienia akustyczne, np. strings czy violin (coś jak sample w nordowskiej bibliotece)? Tak dokładnie jest jak myślisz. Dzięki temu że to syntezator Zen-Core to masz tam w sekcji prócz wirtualnego analoga również całe mnóstwo barw opartych na próbkach od syntezatorowych po instrumenty akustyczne, dęte i wszelkiego innego typu. W Zen-Core w barwach fabrycznych prócz sekcji VA masz wszystkie barwy i próbki z XV5080, AX-Edge i jakieś inne ze starszych rolandów oraz nowe dla nowej serii Fantom. Standardowo Zen-Core składa się z ponad 3500 barw fabrycznych ale w pamięci fabrycznej V-Stage umieścili wyselekcjonowane 400 barw z tych 3500 dostępnych. Jest też wyraźnie mowa o tym że za pomocą Roland Cloud można importować dowolną barwę Zen-core zarówno z tych 3500 fabrycznych jak i jakąś wedytowaną za pomocą Zenology ale też z rozszerzeń dostępnych w Roland Cloud. Robi się to tak samo jak w innych instrumentach zgodnych z Zen-Core czyli za pomocą pena USB (tak wynika z instrukcji która pobieżnie przeczytałem). Nie znalazłem nigdzie informacji ile takich barw można sobie zaimportować. Dzięki temu że syntezator w V-Stage jest podwójny czyli sa dwa niezależne layer-y które można nałożyć na siebie lub podzielić na klawiaturze to możesz sobie złożyć barwę nakłądając na siebie chór i gitarę akustyczną i do tego jeszcze dodać z osobnych silników pianino elektryczne, akustyczne i organy. Dla Nord Stage to jest totalnie po za zasięgiem, bo tylko z dwóch barw robi się Scenę, a w V-Stage z pięciu można, a właściwie z siedmiu bo organy sa podzielone na 3 warstwy (moduł górny, dolny i pedał). Widać to dokładnie na tym widoku ekranu: ![]() W sekcji syntezatora masz jeszcze dostępne rozszerzenia Model Expansion które są za darmo dla V-Stage więc do tych 400 barw o których wspominałem wcześniej dochodzi według instrukcji dodatkowe 416 barw. Na tą chwile są dostępne 4 Model Expansion ale to się pewnie z czasem zmieni i będzie ich więcej i na dziś są to Jupiter-8 (105 barw), Juno-106 (106 barw), SH-101 (97 barw), JX-8P (108 barw). JD-800 jak na razie jeszcze nie jest dostępne jak wynika z instrukcji. Roland już oficjalnie sprzedaje V-Stage więc na stronie Rolanda jest już pełne wsparcie od sterowników do pobrania po instrukcje w wersji HTML itp. Tu na przykład można sobie wyświetlić instrukcje czy listy barw itp : https://www.roland.com/pl/products/v-stage_88/support/ Tu masz listę barw fabrycznych syntezatora: https://static.roland.com/manuals/v-stag...#288892939
|||
|
25.01.2025, 21:32,
|
||||
|
Dzięki, tak coś mi się wydawało, że opanowałeś te sprawy z Zen Core. Ja dawno już sprzedałem Integrę i już nie mam kontaktu z Rolandem.
Czyli wygląda to dość dobrze, przynajmniej teoretycznie. I na papierze lepiej niż w Nordzie, chociaż w Stage 4 możesz mieć łącznie 7 warstw na scenę, w Synt masz 3 warstwy i po dwie na Organ i Piano. Biblioteka raczej mniejsza. Sam system ładowania to nie wiem, coś ostatnio zmienili w Nordzie, uprościli, ale w Rolandzie może też to chodzi ok. No cóż trzeba będzie ograć. |
|||
|
25.01.2025, 22:44,
|
||||
|
(25.01.2025, 21:32)garit napisał(a): Dzięki, tak coś mi się wydawało, że opanowałeś te sprawy z Zen Core. Ja dawno już sprzedałem Integrę i już nie mam kontaktu z Rolandem. Nie wiem jak rozumieć specyfikację Nord Stage 4 i skąd ci się te 7 warstw wzięło. W specyfikacji wyraźnie stoi: "2 Individual Layer Scene Setups" i nie wiem jak to rozumieć w zasadzie. Do tego widzę że można klawiaturę podzielić max na 4 strefy bo jest "Up to 3 Split Points (4 Keyboard Zones)" i to prawda że dla sekcji Piano i Organ widać informacje o 2 warstwach bo jest informacja "2 Layers (2-Part Multitimbral)" ale nie rozumie jak się to ma do "2 Individual Layer Scene Setups" z ogólnej specyfikacji. Co do syntezatora w NS 4 to fakt że barwa syntezatora może się składać się z 3 warstw (trochę okrojone Nord Wave 2 bo tam można barwę budować z 4 warstw) tylko że jak tak się patrzy to nie zapominaj, a znasz to zapewne z Integry, że w Rolandach pojedyncza barwa syntezatora składa się z 4 warstw i tak też jest w Zen-Core, a w V-Stage można użyć 2 warstw syntezatora czyli w sumie 8 warstw syntetycznych. Co do różnic to do NS4 można ładować skompresowane sample i co prawda tylko jeden na klawiaturę, a w V-Stage na tą chwilę wygląda na to, że nie ma możliwości ładowania własnych sampli (przynajmniej nie znalazłem takiej informacji). Nie ma też jasnej informacji czy można ładować rozszerzenia Zen-Core ale te z dodatkowymi samplami. sporo niewiadomych jeszcze. Tak do porównania obu konkurentów to trochę zagmatwana ta specyfikacja Nord Stage 4 szczerze mówiąc. Przydało by się aby się ktoś wypowiedział kto ma NS 4, to by była większa jasność co do bezpośrednich różnic. ( a jeśli ty masz NS4 lub dobrze je znasz to potwierdź proszę jak to z tymi warstwami jest) Ale tak jak piszesz nie parametry są najważniejsze ale trzeba to ograć
|||
|
26.01.2025, 00:24,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2025, 00:25 przez Ad90.)
|
||||
|
Z NS4 sprawa jest prosta. 2 niezależne warstwy pianin. Dwie niezależne warstwy Organów i 3 niezależne warstwy syntezatorów. Każdą warstwę można oddzielnie efektowac bez limitu. Każdą warstwę można przypisać do stref na klawiaturze. Co do warstw syntezatorów… każda warstwa składa się z oscylatora… oscylatory są w trzech typach: 1) analogi to nawet 3 oscylatory na warstwę, 2) synteza Fm wraz z wyborem operatorów 3) sample z biblioteki Norda lub własne.
Każdą warstwą syntezatora można oddzielnie obrabiać filtrem, LFO, przestrajać, aplikowac arpeggiator, itp. W praktyce oznacza to to, że na zewnętrzną klawiaturę wysyłasz bas moogowy, z lewej strony klawiatury dajesz pada, a z prawej wrzucasz np. stringi. Zatem zdecydowanie w NS4 mamy 7 stref/warstw. Sytuacje w której kilka warstw tworzy jedną barwę syntezatora są rzadkie, zdarza się, ale w sytauacjach bardzo złożonych brzmień. W razie co pytajcie. Mnie w tym Rolandzie odrzuca klawiatura PHA 4. Miałem, to nie jest moja miłość. P.s. Nie przedstawiłem się, bo już na forum bywałem, ale moje stare konto zgubiłem… |
|||
|
26.01.2025, 09:56,
|
||||
|
No szkoda że wsadzili PHA4 do V-Stage. Instrument nie jest tani i na pewno chętniej bym tu widział PHA50. Z drugiej strony byłby wyraźnie cięższy.
|
|||
|
26.01.2025, 10:01,
|
||||
|
@Ad90 Dzięki wielkie za wyjaśnienia. To wszystko wyjaśnia.
Wychodzi z tego że V-Stage ma nieco większe możliwości pod kątem syntezatora a reszta jest podobna. Syntezator Zen-Core pojedynczą barwę może budować z 4 niezależnych części (czy warstw, jak to zwał tak to zwał) i każda ma swoje osobne tory na których mamy LFO, filtr, oobwiednie itp. Te cztery części są ułożone w tzw struktury i tych struktur jest wiele do wyboru czyli np 4 warstwy idą niezależnie w równoległych torach syntezy albo są interakcje między warstwami i np dwie wchodzą do wspólnego Filtra albo są związane ringmodulatorem itp. Generalnie już w jednej barwie syntezatora można zrobić barwę złożoną z nałożonych na siebie i z podziałem 4 barw czyli pianina ze stringiem na całej klawiaturze i jeszcze np po prawej barwa syntezatorowa a po lewej jakaś basowa. I takie syntezatory w V-Stage są dwa. W V-Stage mamy zarządzanie tymi dwoma syntezatorami pod kątem ułożenia ich w warstwy ale raczej już głębiej nie ma się kontroli z poziomu instrumentu (edit: tak wynika ze specyfikacji) czyli ingerencja w te wewnętrzne cztery części syntezatora to już tylko z poziomu Zenology w komputerze, który może pełnić funkcję edytora barw Zen-Core. Inna sprawa że syntezator w tego typu instrumentach nie jest najważniejszy, bo jak obserwuje muzyków na scenie z np Nord Stage to korzystają głównie z pianin czy organów a dość rzadko z barw syntezatora. Patrząc już tylko na same warstwy V-Stage też ma ich 7 tyle że 3 przypadają na sekcję organów, po jednej na sekcję pianina akustycznego i elektrycznego i dwie sekcje syntezatora. Ciekawe kiedy będzie to można ograć w Łodzi lub okolicy (jak ktoś zauważy V-Stage w sklepie w tej lokalizacji to będe wdzięczny za informację).
|||
|
26.01.2025, 12:30,
|
||||
|
(26.01.2025, 09:56)Valtari napisał(a): No szkoda że wsadzili PHA4 do V-Stage. Instrument nie jest tani i na pewno chętniej bym tu widział PHA50. Z drugiej strony byłby wyraźnie cięższy. Ciekawe, które to jest w sumie PHA4, bo chyba nie PHA4 Standard? Kiedyś były PHA4 Concert i PHA4 Premium jeszcze, które miały pełnej długości klawisze (do osi), w przeciwieństwie do PHA4 Standard.
Nord Electro 6D 73; Yamaha CK61, P-515, YC88
|
|||
|
26.01.2025, 13:03,
|
||||
|
Nie znalazłem info która to wersja PHA4, pewnie z czasem ktoś to rozgryzie.
Bestspec fajne macie ceny w Łodzi ![]() https://musiccenter.pl/sklep/instrumenty...eil-k2700/ Ja chętnie ogram V-Stage 76 i moge nawet ze śląska do Łodzi przyjechać jeśli tam będzie
|
|||
|
26.01.2025, 13:06,
|
||||
|
Na razie mówią, że cena V-Stage będzie taka sama jak Fantoma, więc ja nie widzę powodu zakupu V-Stage.
|
|||
|
26.01.2025, 13:20,
|
||||
|
(26.01.2025, 13:03)Valtari napisał(a): Bestspec fajne macie ceny w Łodzi I niech ktoś powie, że patrząc na możliwości jak i brzmienie, to nie płaca się kupić K2700 na tle cen flagowców konkurencji.
|||
|
26.01.2025, 13:37,
|
||||
|
Dave Wiser napisał, że podobno mają podnieść ceny K2700 (by zrobić trochę miejsca tym nowościom). No nie wiem, Kurz był zawsze trochę tańszy w stosunku do konkurencji.
Ale tak, słusznie piszesz, że cenowo to tylko K2700. Chyba się wszyscy spotkamy w Łodzi
|
|||
|
26.01.2025, 13:56,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2025, 14:13 przez Valtari.)
|
||||
|
Też znalazłem taką informacje na zagranicznym forum że K2088 ma kosztować tyle co obecnie K2700, który ma podrożeć.
Co do V-Stage to uważam że jest za drogi i pewnie wolałbym Fantoma 7 ex który jest w podobnych pieniądzach tylko że w V-stage jest ta nowa półważona waterfall, której jestem ciekawy. Ciekawe z jakiego silnika pochodzi nowe brzmienie Felt piano, które jest w V-Stage. Chodzi mi o to czy można je wsadzić do Fantoma bo brzmi pięknie. |
|||
|
26.01.2025, 14:14,
|
||||
|
(26.01.2025, 13:56)Valtari napisał(a): Ciekawe z jakiego silnika pochodzi nowe brzmienie Felt piano, które jest w V-Stage. Chodzi mi o to czy można je wsadzić do Fantoma bo brzmi pięknie. Sekcja pianina akustycznego to tylko V-Piano wiec pewnie jakiś sposób się znajdzie skoro "duży" Fantom ma V-Piano
|||
|
26.01.2025, 14:20,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.01.2025, 14:20 przez Ad90.)
|
||||
|
Ciekawa cena V Stage w Czechach 14 500 zł za wersję 88.
https://kytary.pl/roland-v-stage-88/HN284754/ |
|||
|
27.01.2025, 15:32,
|
||||
|
|
|||
|
31.01.2025, 18:53,
|
||||
|
No i czeka mnie przejażdżka w okolice Łodzi
Nigdzie bliżej mnie jak na razie nie znalazłem https://klawiszowe.pl/roland-v-stage-76-...2qEALw_wcB |
|||
|
31.01.2025, 21:29,
|
||||
|
Daj znać jak się będziesz wybierał. Może akurat będę miał czas to tez wpadnę
|||
|
01.02.2025, 00:06,
|
||||
|
Byłoby super
Muszę zadzwonić i dopytać na którym sklepie mają tego Rolanda. Do tego drugiego sklepu to już bym miał za daleko a w okolice Łodzi mogę jechać. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| NAMM 2026 | bestspec | 24 | 1,126 |
27.01.2026, 12:07 Ostatni post: garit |
|
| Roland TR-1000 Rhythm Creator | bestspec | 0 | 516 |
01.10.2025, 21:43 Ostatni post: bestspec |
|
| Roland Juno-D 6/7/8 - nowości Rolanda | bestspec | 6 | 2,844 |
29.09.2024, 13:54 Ostatni post: pawelsz |
|
| Roland Rd 2000 ex | Valtari | 0 | 766 |
24.07.2024, 16:47 Ostatni post: Valtari |
|
| KORG Grandstage X - Odświeżone flagowe stage piano od Korga | bestspec | 1 | 1,549 |
20.01.2024, 18:40 Ostatni post: pawelsz |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

.![[Obrazek: 54285690040_99cc1f786e_o.png]](https://live.staticflickr.com/65535/54285690040_99cc1f786e_o.png)