NAMM 2025 - Roland V-Stage
|
01.02.2025, 10:39,
|
||||
|
RE: NAMM 2025 - Roland V-Stage
Jak w Łodzi to daj mi też znać, może akurat byśmy się spotkali.
|
|||
01.02.2025, 19:57,
|
||||
|
Super
![]() Jak co to pasuje pewnie bardziej jakaś sobota, czy w tygodniu też może być ? |
|||
03.02.2025, 14:03,
|
||||
|
Niestety instrument nie jest do ogrania. Jest oryginalnie zamknięty z przeznaczeniem do sprzedania.
|
|||
03.02.2025, 21:26,
|
||||
|
Czyli jadę do sklepu i mogę go kupić ale nie mogę wypróbować
![]() ![]() Dokładnie takie same warunki mam kupując przez internet, tylko czy tu kupując stacjonarnie dadzą mi prawo zwrotu jak mi się nie spodoba skoro nie mogłem wypróbować (kupując przez internet mam takie prawo)?
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Roland Fantom XR, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 13 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 14 Collector's Edition, Arturia V Collection X + Pigments 5, Korg Collection 5,IK Multimedia: Sample Tank 4 MAX, Syntronik 2 Deluxe,Hammond B-3X, Miroslav Philharmonik 2, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
03.02.2025, 21:43,
|
||||
|
Troche rozumiem ich argumenty. Jak odpakują i dadzą wypróbować (a nie ma pewności że kupię) to już będzie to instrument powystawowy a według gościa klienci chcą instrumenty nietknięte, nie otwierane.
Z drugiej strony jeśli każdy sklep będzie tak robił, to gdzie wypróbować ? Żeby chociaż było wiadomo co to dokładnie za klawiatura (mechanizm ). Jeśli to jakiś Fatar Tp to można powiedzmy zaryzykować kupno lub skreślić od razu. No cóż, to gorąca nowość i gdzieś w końcu wyląduje na stojaku w jakimś sklepie |
|||
04.02.2025, 10:30,
|
||||
|
(03.02.2025, 21:43)Valtari napisał(a): Troche rozumiem ich argumenty. Jak odpakują i dadzą wypróbować (a nie ma pewności że kupię) to już będzie to instrument powystawowy a według gościa klienci chcą instrumenty nietknięte, nie otwierane. Myślę że na powystawowy sprzęt zawsze się znajdą kupcy. Wyobrażacie sobie sklep RTV gdzie wszystko stoi na półkach w pudełkach? Kto kupi TV nie widząc jaki generuje obraz? Jaki będzie obrót takiego sklepu w porównaniu z tym w którym TV stoją odpakowane na półkach i kuszą klienta filmami demo? Panowie chyba czegoś nie kumają (ich sprawa) albo słabo stoją finansowo i nie stać ich na poświęcenie części marzy z jednego egzemplarza aby go poświęcić na wystawę (jako powystawowy sprzedadzą go z niższą marżą ale z marżą). Osobiście jestem w stanie zaryzykować i kupić sprzęt w ciemno (bez sprawdzenia) i nie raz tak robiłem ale tylko przy zakupie przez internet, bo wtedy mogę zwrócić jak mi nie pasuje. No cóż na razie się jednak nie spotkamy ![]()
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Roland Fantom XR, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 13 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 14 Collector's Edition, Arturia V Collection X + Pigments 5, Korg Collection 5,IK Multimedia: Sample Tank 4 MAX, Syntronik 2 Deluxe,Hammond B-3X, Miroslav Philharmonik 2, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
04.02.2025, 16:49,
|
||||
|
Poczekam i w końcu gdzieś dorwę tego Rolanda a może ktoś inny to zrobi i napisze na forum jakie ma wrażenia z gry.
Co do spotkania to Łódź ma na tyle atrakcyjne ceny, że to właśnie w Twoje okolice bym sie wybrał po instrument ![]() Ja akurat odwrotnie niz Ty, nie kupuje instrumentów przez internet (nie ufam kurierom ![]() |
|||
14.02.2025, 16:45,
|
||||
|
|||
14.02.2025, 22:06,
|
||||
|
A na śląsku nie chce się pojawić w żadnym sklepie
![]() Wiem że stoi do ogrania w Pasji w Warszawie ale to już troche daleko. Na różnych forach rozpisują sie tylko o PHA4 z wersji 88 a o tej nowej waterfall jakoś cisza. |
|||
14.02.2025, 22:16,
|
||||
|
Niestety cena praktycznie identyczna jak dla Fantom EX który jak by nie było ma dodatkowo sampler i nie tylko.
|||
14.02.2025, 22:30,
|
||||
|
Cene chyba ustalili inspirując się Nordem.
Fakt że troche za drogi ten V-Stage, znacznie tańszy jest RD2000ex |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|