Słuchawki do PC3x
|
27.02.2015, 21:13,
|
||||
|
Słuchawki do PC3x
Witam i przepraszam, jeśli pytanie skierowane zostało do nieodpowiedniego działu.
Przymierzam się do zakupu w miarę dobrych słuchawek do wykorzystania amatorskiego. Myślę o modelu BEYERDYNAMIC DT 770 PRO. Słuchawki używane będą w połączeniu z interfejsem audio ONYX Black Jack ( 8mW into 600 Ohm) podczas pracy z DAW-em Ableton lub bezpośrednio wpięte w instrument klawiszowy - Kurzweil PC3x, który ma raczej ciche wyjście słuchawkowe. I tu mam pytanie czy przy takim zastosowaniu i konfiguracji (nie chcąc inwestować dodatkowo we wzmacniacz słuchawkowy) powinienem wybrać DT770 w wersji 32, 80, 250 Ohm? A może jakieś inne propozycje???? Dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam |
|||
28.02.2015, 09:33,
|
||||
|
RE: Słuchawki do PC3x
Cześć,
miałem DT770 Pro 32 "special edition" do PC3K8 i spasowały bardzo dobrze. Nie było braków w wysterowaniu, a wyjście słuchawkowe pewnie takie samo jak PC3x. Mam też Beyery T1 600 Ohm, na których K8 już wymiękał, a Forte poległ całkowicie (może komuś się przyda to info). Dlatego podejrzewam, że z wersją 80 Ohm nie będzie problemów, a 250 Ohm bym sprawdził. Dodam tylko że 770 32 Ohm SE mają trochę więcej basu niż pozostałe Bayery - grają bardziej "fun" niż "wiernie". To były moje ulubione słuchawki ![]() |
|||
28.02.2015, 10:49,
|
||||
|
Dzięki za cenne info. Więc chyba pójdę w kierunku wersji 80 Ohmowej.
|
|||
28.02.2015, 22:36,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2015, 22:37 przez zygmunt.)
|
||||
|
Więc czytam i czytam i pytam i pytam. I wychodzi, że więcej osób jest zachwyconych wersją 32 Ohm, że jak napisał big44 - grają bardziej "fun" niż "wiernie", co w generalnej ocenie staje się zaletą.
Z kolei większość sprzedawców i sklepów poleca wersję 80 Ohmową. Knując teorię spiskową dziejów, zaczynam się zastanawiać, czy model 80 ohmowy nie odejdzie powoli do historii wyparty przez 32 i stąd może chęć wyprzedania tego modelu przez sklepy ? :-). W 80 kusi jeszcze dodatkowo welur na słuchawkach, który z pewnością jest przyjemniejszy przy dłuższym używaniu (plus okulary). Tak więc nadal czekam na pomocne porady i sugestie. |
|||
03.03.2015, 18:24,
|
||||
|
Jeszcze odgrzeję temat, bo na horyzoncie pojawił się model: BEYERDYNAMIC CUSTOM STUDIO 80 Ohm.
Czy ktoś je zna, słuchał ? Jak wypadają w konfrontacji z DT770 PRO ??? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|