Wk 7600 co o nim sądzicie.?
|
02.12.2015, 10:40,
|
||||
|
Wk 7600 co o nim sądzicie.?
Witacie koledzy byłem ostatnio na koncercie charytatywnym, na którym organizowana była zbiórka pieniedzy na leczenie pewnej dziewczynki.
Grał tam zespół nie pamiętam dokładnie nazwy. skład 5 osobowy, ale mniejsza oto gość na klawiszu wykonywał niebywałe wstawki na barwach organ nigdy nie spotkałem się z takim połączenie ale powiem wam żę zrobiło to dla mnie super wrażenie te dopracowane brzmienie i kompozycja super. Trochę pogrywałem jak byłem młodszy ale jakoś po tym koncercie nabrałem podwójnego zapału i myślę nad kupnem tego klawisza. Czytałem troche w internecie i zapowiada się bardzo dobrze miał może ktoś do czynienia z tym klawiszem.? Dodam tylko że jestem rodzajem małego kombinatorka i w grę wchodzi wielofunkcyjnośc czyli od tworzenia na piano po tworzenie gotowych utworów proszę o opinie |
|||
03.12.2015, 19:20,
|
||||
|
RE: Wk 7600 co o nim sądzicie.?
Hej, myślę że powinieneś osobiście pobawić się tym klawiszem i jeśli brzmienia będą Ci siedzieć, to nic tylko brać Masz ponad 800 brzmień, klawiatura większa niż standardowe 61 klawiszy, no i bez problemów sobie coś skomponujesz bo i 16 ścieżkowy sekwencer jest.
Jeśli chodzi o to, co słyszałeś na tym koncercie, to pamiętaj, że nie ma pewności że wszystkie słyszane przez Ciebie brzmienia na pewno pochodziły z WK7600 ! Mógł być przecież podpięty jakiś moduł brzmieniowy. Ale raczej nie wydaje mi się aby tak było. Do minusów zaliczyłby 64 głosową polifonię, dobrze by było gdyby była 128 głosowa Pozdrawiam |
|||
06.12.2015, 16:25,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.12.2015, 16:28 przez Azzorek.)
|
||||
|
Ja do tej pory posiadam leciwego już WK-1800 link. Też ma sekwencer i na początek jest w sam raz zwłaszcza, że posiada 76 klawiszy. Po latach praktyki dochodzę do wniosku, że instrument ma drugorzędne znaczenie. Wprawny muzyk, "wyciśnie" na prawdę fajne rzeczy nawet na... grzebieniu . Kwestia znajomości instrumentu, jego możliwości, wad i zalet. Umiejętne wykorzystanie tego co dobre i "zaciemnienie" tego co złe. Ostatnio bawiłem się zabawkowym pianinkiem (piszczałką) moich synków za 80zł z polifonią czterogłosową link . Umiejętna gra i wykorzystanie dobrego motywu zadziwiły mnie samego . Trzeba tylko dobrze dobrać co się na czym gra.
Powodzenia! Pozdrawiam, Azz
Kurzweil PC3K8+Kore64||Yamaha AN1X, CS1X||Waldorf Rocket, Streichfett, Pulse 2||Roland Juno-X, SH-4D, JV-1010+SR_98||KORG R3, Wavestate, 05/RW, X5DR, Monotron+Delay+Duo||Alesis SR18 i AirFX||KAWAI Q80||Novation Bass Station II ||Strymon BigSky||VSTi(KORG Legacy, Spectrasonics Omnisphere,Alpha-Ray)||Apple MacMini+Logic 9 Pro||PC+Cubase 12 Pro.
|
|||
01.03.2016, 15:21,
|
||||
|
(22.01.2016, 19:21)Kalif napisał(a): Możliwości ma spore i jest czym się bawić, więc jeżeli brzmienie Ci odpowiada to bierz. Mówisz o tym zabawkowym pianinie za 80 zł z postu nad Tobą? |
|||
29.11.2020, 12:10,
|
||||
|
Witam
Mam pytanie dot. WK-7600. Czy są dostępne gotowe podkłady muzyczne do w/w klawisza np. na karcie SD? |
|||
29.11.2020, 20:07,
|
||||
|
Wojek Google nieczego nie widzi więc raczej żadna firma profesjonalnie nic takiego nie robi. Może ktoś zrobił sam dla siebie i odsprzeda na ebay czy Amazon ale to by trzeba akurat trafić.
Hardware: Kurzweil PC3K8, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Roland Fantom XR, M-Audio ProFire 610, iPad Pro, HP Omen 17
DAW / VST hosts: Cubase 12 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 13 Ultimate, Arturia V Collection 9 + Pigments 3.5, Korg Collection 3,IK Multimedia: Sample Tank 4 MAX, Syntronik 2 Deluxe,Hammond B-3X, Miroslav Philharmonik 2, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 4 i inne... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości