![]() |
Alesis io-dock - Wersja do druku +- Muzykuj.com Forum (https://forum.muzykuj.com) +-- Dział: Muzycznie z iOS (https://forum.muzykuj.com/forumdisplay.php?fid=231) +--- Dział: Akcesoria (https://forum.muzykuj.com/forumdisplay.php?fid=237) +---- Dział: iPad (https://forum.muzykuj.com/forumdisplay.php?fid=239) +---- Wątek: Alesis io-dock (/showthread.php?tid=271) |
Alesis io-dock - mkostromecki - 16.04.2013 Jak ocenianie te sprzęt? Warto? Szczególnie względem behringer istudio? RE: Alesis io-dock - hammond - 18.04.2013 Osobiście nie miałem okazji na nim pracować. Alesis wygląda na solidniejszy, ale wcale tak nie musi być. RE: Alesis io-dock - Vanderson - 24.05.2013 Odświeżam temat bo szukam właśnie cennych informacji ![]() Po wielu latach muzykowania wyłącznie z użyciem hardware, stałem się wczoraj posiadaczem iPada 3 generacji. Żeby w pełni używać to ustrojstwo w studio, zastanawiam się nad zakupem takiej właśnie stacji dokującej. Możecie coś pomóc koledzy ? Jestem raczej zielony w tej kwestii. Jak narazie napociłem się trochę, żeby skonfigurować konto i mieć możliwość zakupu czegokolwiek na Appstore ![]() Myślałem o Alesis'ie ale tam ponoć jest potrzebna jakaś dodatkowa wkładka do iPada 3 ? No i trafiłem dziś właśnie na tego Behringera... Jest tańszy, tylko czy dobry ? Alesis jest dłużej na rynku, a Behringer to ponoć nowość. Zależy mi najbardziej na gniazdach MIDI, i synchronizacji z pozostałymi klamotami. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki. RE: Alesis io-dock - hammond - 28.05.2013 Myślę że jeden i drugi będzie dobrze działał. Ja używam Apple Camera Kit jeśli muszę instrument pod USB podpiąć, a jeśli Midi to iRIG. Sprawdza się super. Jedyny minus, że gniazdo jest zajęte, a chciałbym pod monitor zewnętrzny podłączyć iPada. No, ale kto tak będzie kombinował? Podłączasz i grasz :-) RE: Alesis io-dock - Vanderson - 28.05.2013 Niestety obawiam się, że warunkach scenicznych i studyjnych taki kabelek może u mnie nie wytrzymać zbyt długo. Boje się trochę o uszkodzenia tego jedynego gniazda którym iPad komunikuje się ze światem zewnętrznym, dlatego myślę o tej stacji dokującej. Niestety okazuje się że Behringer nie jest jeszcze dostępny w Polsce (przynajmniej takie informacje dziś otrzymałem) Dystrybutor nie zna ceny ani tego kiedy się pojawi... masakra. Z tego co widzę to jedynie Thomann na stronie ma cenę i kilkudniowy termin realizacji. Sam już nie wiem... RE: Alesis io-dock - kermadec - 31.05.2013 (28.05.2013, 18:25)Vanderson napisał(a): Niestety obawiam się, że warunkach scenicznych i studyjnych taki kabelek może u mnie nie wytrzymać zbyt długo. Boje się trochę o uszkodzenia tego jedynego gniazda którym iPad komunikuje się ze światem zewnętrznym, dlatego myślę o tej stacji dokującej. Dokładnie tak jak pisałem. Na scenie nie ma miejsca na przejściówki, małe jack'i itp. Im ich więcej tym większa szansa, że coś padnie :/. (28.05.2013, 18:25)Vanderson napisał(a): Niestety okazuje się że Behringer nie jest jeszcze dostępny w Polsce (przynajmniej takie informacje dziś otrzymałem) Dystrybutor nie zna ceny ani tego kiedy się pojawi... masakra. Z tego co widzę to jedynie Thomann na stronie ma cenę i kilkudniowy termin realizacji. Sam już nie wiem... Thomanna nie masz co się obawiać. Wysyłają wszystko szybko i sprawnie. Ja nigdy nie narzekałem. Znajomi zamawiający z Polski też nie. Ja sobie w tej chwili dock odpuściłem bo dziecko w drodze i mam inne wydatki niż jakieś tam zachcianki ![]() RE: Alesis io-dock - Vanderson - 03.06.2013 (31.05.2013, 09:25)kermadec napisał(a): Ja sobie w tej chwili dock odpuściłem bo dziecko w drodze i mam inne wydatki niż jakieś tam zachcianki no ja już przerabiałem kiedyś ten temat ![]() Zamówiłem tego Behringera przez Polski sklep skylark.com.pl w Łodzi , ma być ponoć w tym tygodniu. Napiszę coś później, czy warto było w to się pakować ![]() RE: Alesis io-dock - hammond - 04.06.2013 (31.05.2013, 09:25)kermadec napisał(a): Ja sobie w tej chwili dock odpuściłem bo dziecko w drodze i mam inne wydatki niż jakieś tam zachcianki Gratulacje! RE: Alesis io-dock - Vanderson - 05.06.2013 Skylark niestety nawalił, ale udało mi się szybko załatwić z DJ Shop.pl i dziś Behringer dotarł. Na pierwszy rzut oka dock wygląda nieźle, trochę plastikowy taki, ale złącza audio/midi z tyłu urządzenia trzymają się pewnie. Jedynie wtyczka i kabelek zasilający są cieniutkie i budzą pewne obawy przed dłuższym majtaniem tym w prawo i w lewo. Sam iPad włazi dosyć luźno, myślałem że to będzie troszkę bardziej dopasowane, ale mam nadzieję że go nie zgubię ![]() RE: Alesis io-dock - mkostromecki - 08.06.2013 Poprosimy koniecznie ![]() RE: Alesis io-dock - jjgarcia - 09.06.2013 Też jestem właśnie ciekaw strasznie co to warte ![]() RE: Alesis io-dock - kermadec - 09.06.2013 (04.06.2013, 07:18)hammond napisał(a): Gratulacje! Dzięki ![]() Vanderson - pisz cokolwiek byle szybko ![]() RE: Alesis io-dock - Vanderson - 09.06.2013 (09.06.2013, 17:41)kermadec napisał(a): Vanderson - pisz cokolwiek byle szybko No narazie niewiele napiszę...Od kilku dni bawiłem się w wolnych chwilach iSequence i Sunrize'rem. Niedawno wrzuciłem demko kilku patternów które zrobiłem w iSequence : http://youtu.be/uHyczpXHNeA Jakość dźwięku jest niezła. Nie podoba mi się jedynie niewielki "trzask" podczas przełączania pomiędzy aplikacjami oraz to że czasem Sunrizer po przełączeniu z innej aplikacji nie ma dźwięku. Ale to chyba nie jest wina Behringera bo przedtem, np na samych słuchawkach miałem też taki przypadek. Jako że lubię klasyczną el-muzę moją uwagę przyciągnęła Phaedra - 4 ścieżkowy step sequencer, wzorowany na starych analogach. Działa wyśmienicie, kurcze Doepfer MAQ-16 może iść w odstawkę ![]() ![]() Nie próbowałem jeszcze nagrywać nic przez wejścia audio ani przez mikrofon, więc narazie tego tematu nie poruszę. Ogólnie uważam że wybór Behringera nie był złą decyzją... a do tego prawie 200 złociszy zostało w kieszeni w porównaniu do Alesisa. RE: Alesis io-dock - mkostromecki - 29.06.2013 Niedługo pojawi sie alesis io mix. Widzieliście? RE: Alesis io-dock - jjgarcia - 29.06.2013 Fajne, tylko brak midi u mnie skreśla to urządzenie. RE: Alesis io-dock - mkostromecki - 30.06.2013 Faktycznie.nie zauwazylem a to dosyc wazna sprawa.chociaz wyjscie wideo wrzucil.to czego brakowalo we wszelkich dotychczasowych tego typu urzadzeniach RE: Alesis io-dock - e_marian - 09.02.2018 Mam pytanie. Czy ktoś z was testował działanie stacji Alesis lub Bheringer z nowymi iPadami ? Myślę o modelach nowszych niż Ipad 4 lub z tym który wyszedł w 2017r. |