Alesis io-dock
|
16.04.2013, 15:39,
|
||||
|
Alesis io-dock
Jak ocenianie te sprzęt? Warto? Szczególnie względem behringer istudio?
Korg M3, Roland C-200, Kurzweil SP2XS,
Propellerhead Reason, Fostex PM2 mk2, Apple iPad 3 - iGrandPiano, Sampletank, iPolysix, Sunrizer, Animoog, bs-16i, Amplitube, Vocalive, iMPC, GarageBand, Impaktor, Notion, Progression, Markus Sigg organ Zawsze chętny do pomocy ![]() |
|||
18.04.2013, 19:33,
|
||||
|
RE: Alesis io-dock
Osobiście nie miałem okazji na nim pracować. Alesis wygląda na solidniejszy, ale wcale tak nie musi być.
Kurzwei PC3x Pc2x , K2600x, fender Rhodes, Novation xio, Novation x station, Yamaha sk20, Yamaha motif rack es ,plg-150 vl . Virus ti Polar, Korg M3 76, Yamaha s90xs, Hammond Sk1 chętnie pomogę.
|
|||
24.05.2013, 11:47,
|
||||
|
Odświeżam temat bo szukam właśnie cennych informacji
![]() Po wielu latach muzykowania wyłącznie z użyciem hardware, stałem się wczoraj posiadaczem iPada 3 generacji. Żeby w pełni używać to ustrojstwo w studio, zastanawiam się nad zakupem takiej właśnie stacji dokującej. Możecie coś pomóc koledzy ? Jestem raczej zielony w tej kwestii. Jak narazie napociłem się trochę, żeby skonfigurować konto i mieć możliwość zakupu czegokolwiek na Appstore ![]() Myślałem o Alesis'ie ale tam ponoć jest potrzebna jakaś dodatkowa wkładka do iPada 3 ? No i trafiłem dziś właśnie na tego Behringera... Jest tańszy, tylko czy dobry ? Alesis jest dłużej na rynku, a Behringer to ponoć nowość. Zależy mi najbardziej na gniazdach MIDI, i synchronizacji z pozostałymi klamotami. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki. |
|||
28.05.2013, 05:25,
|
||||
|
Myślę że jeden i drugi będzie dobrze działał. Ja używam Apple Camera Kit jeśli muszę instrument pod USB podpiąć, a jeśli Midi to iRIG. Sprawdza się super. Jedyny minus, że gniazdo jest zajęte, a chciałbym pod monitor zewnętrzny podłączyć iPada. No, ale kto tak będzie kombinował? Podłączasz i grasz :-)
Kurzwei PC3x Pc2x , K2600x, fender Rhodes, Novation xio, Novation x station, Yamaha sk20, Yamaha motif rack es ,plg-150 vl . Virus ti Polar, Korg M3 76, Yamaha s90xs, Hammond Sk1 chętnie pomogę.
|
|||
28.05.2013, 18:25,
|
||||
|
Niestety obawiam się, że warunkach scenicznych i studyjnych taki kabelek może u mnie nie wytrzymać zbyt długo. Boje się trochę o uszkodzenia tego jedynego gniazda którym iPad komunikuje się ze światem zewnętrznym, dlatego myślę o tej stacji dokującej. Niestety okazuje się że Behringer nie jest jeszcze dostępny w Polsce (przynajmniej takie informacje dziś otrzymałem) Dystrybutor nie zna ceny ani tego kiedy się pojawi... masakra. Z tego co widzę to jedynie Thomann na stronie ma cenę i kilkudniowy termin realizacji. Sam już nie wiem...
|
|||
31.05.2013, 09:25,
|
||||
|
(28.05.2013, 18:25)Vanderson napisał(a): Niestety obawiam się, że warunkach scenicznych i studyjnych taki kabelek może u mnie nie wytrzymać zbyt długo. Boje się trochę o uszkodzenia tego jedynego gniazda którym iPad komunikuje się ze światem zewnętrznym, dlatego myślę o tej stacji dokującej. Dokładnie tak jak pisałem. Na scenie nie ma miejsca na przejściówki, małe jack'i itp. Im ich więcej tym większa szansa, że coś padnie :/. (28.05.2013, 18:25)Vanderson napisał(a): Niestety okazuje się że Behringer nie jest jeszcze dostępny w Polsce (przynajmniej takie informacje dziś otrzymałem) Dystrybutor nie zna ceny ani tego kiedy się pojawi... masakra. Z tego co widzę to jedynie Thomann na stronie ma cenę i kilkudniowy termin realizacji. Sam już nie wiem... Thomanna nie masz co się obawiać. Wysyłają wszystko szybko i sprawnie. Ja nigdy nie narzekałem. Znajomi zamawiający z Polski też nie. Ja sobie w tej chwili dock odpuściłem bo dziecko w drodze i mam inne wydatki niż jakieś tam zachcianki ![]()
Korg Kronos 2-88 / Nord Stage 88 / Yamaha CS6x + PLG-150VL / Roland D-550 + PG1000
|
|||
03.06.2013, 10:33,
|
||||
|
(31.05.2013, 09:25)kermadec napisał(a): Ja sobie w tej chwili dock odpuściłem bo dziecko w drodze i mam inne wydatki niż jakieś tam zachcianki no ja już przerabiałem kiedyś ten temat ![]() Zamówiłem tego Behringera przez Polski sklep skylark.com.pl w Łodzi , ma być ponoć w tym tygodniu. Napiszę coś później, czy warto było w to się pakować ![]() |
|||
04.06.2013, 07:18,
|
||||
|
(31.05.2013, 09:25)kermadec napisał(a): Ja sobie w tej chwili dock odpuściłem bo dziecko w drodze i mam inne wydatki niż jakieś tam zachcianki Gratulacje!
|
|||
05.06.2013, 20:37,
|
||||
|
Skylark niestety nawalił, ale udało mi się szybko załatwić z DJ Shop.pl i dziś Behringer dotarł. Na pierwszy rzut oka dock wygląda nieźle, trochę plastikowy taki, ale złącza audio/midi z tyłu urządzenia trzymają się pewnie. Jedynie wtyczka i kabelek zasilający są cieniutkie i budzą pewne obawy przed dłuższym majtaniem tym w prawo i w lewo. Sam iPad włazi dosyć luźno, myślałem że to będzie troszkę bardziej dopasowane, ale mam nadzieję że go nie zgubię
![]() |
|||
08.06.2013, 21:22,
|
||||
|
Poprosimy koniecznie
![]()
Propellerhead Reason, Fostex PM2 mk2, Apple iPad 3 - iGrandPiano, Sampletank, iPolysix, Sunrizer, Animoog, bs-16i, Amplitube, Vocalive, iMPC, GarageBand, Impaktor, Notion, Progression, Markus Sigg organ Zawsze chętny do pomocy ![]() |
|||
09.06.2013, 09:21,
|
||||
|
Też jestem właśnie ciekaw strasznie co to warte
![]()
PC3,Karma,Microkorg,X-Station,Venom,Ipad ...
http://www.facebook.com/lagodnapiannka |
|||
09.06.2013, 17:41,
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.06.2013, 17:42 przez kermadec.)
|
||||
|
(04.06.2013, 07:18)hammond napisał(a): Gratulacje! Dzięki ![]() Vanderson - pisz cokolwiek byle szybko ![]()
Korg Kronos 2-88 / Nord Stage 88 / Yamaha CS6x + PLG-150VL / Roland D-550 + PG1000
|
|||
09.06.2013, 22:10,
|
||||
|
(09.06.2013, 17:41)kermadec napisał(a): Vanderson - pisz cokolwiek byle szybko No narazie niewiele napiszę...Od kilku dni bawiłem się w wolnych chwilach iSequence i Sunrize'rem. Niedawno wrzuciłem demko kilku patternów które zrobiłem w iSequence : http://youtu.be/uHyczpXHNeA Jakość dźwięku jest niezła. Nie podoba mi się jedynie niewielki "trzask" podczas przełączania pomiędzy aplikacjami oraz to że czasem Sunrizer po przełączeniu z innej aplikacji nie ma dźwięku. Ale to chyba nie jest wina Behringera bo przedtem, np na samych słuchawkach miałem też taki przypadek. Jako że lubię klasyczną el-muzę moją uwagę przyciągnęła Phaedra - 4 ścieżkowy step sequencer, wzorowany na starych analogach. Działa wyśmienicie, kurcze Doepfer MAQ-16 może iść w odstawkę ![]() ![]() Nie próbowałem jeszcze nagrywać nic przez wejścia audio ani przez mikrofon, więc narazie tego tematu nie poruszę. Ogólnie uważam że wybór Behringera nie był złą decyzją... a do tego prawie 200 złociszy zostało w kieszeni w porównaniu do Alesisa. |
|||
29.06.2013, 09:15,
|
||||
|
Niedługo pojawi sie alesis io mix. Widzieliście?
|||
29.06.2013, 13:10,
|
||||
|
Fajne, tylko brak midi u mnie skreśla to urządzenie.
PC3,Karma,Microkorg,X-Station,Venom,Ipad ...
http://www.facebook.com/lagodnapiannka |
|||
30.06.2013, 12:50,
|
||||
|
Faktycznie.nie zauwazylem a to dosyc wazna sprawa.chociaz wyjscie wideo wrzucil.to czego brakowalo we wszelkich dotychczasowych tego typu urzadzeniach
|||
09.02.2018, 23:24,
|
||||
|
Mam pytanie. Czy ktoś z was testował działanie stacji Alesis lub Bheringer z nowymi iPadami ? Myślę o modelach nowszych niż Ipad 4 lub z tym który wyszedł w 2017r.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości