|
Klawiatura w Kross 2 88
|
|
07.03.2018, 01:48,
|
||||
|
RE: Klawiatura w Kross 2 88
No fakt, ostatnio kiedy bawiłem się Omnisphere na Windowsie, to było 7 lat temu lecz były to zaledwie zabawy pojedynczym brzmieniem więc w sumie ciężko też ocenić jak by to chodziło w gęstszej, wielościeżkowej aranżacji na starym laptopie z procesorem 1.7Ghz i 2GB ram.
Jeśli twoje doświadczenie jest takie, że takie wtyczki jak Omnisphere 2 chodzą spokojnie na średnio wyposażonych RAMem Windowsach, to byłaby to dobra wiadomość dla Valtari i mógłby myśleć o zakupie lecz moje obecne doświadczenie jest takie, że mam wtyczkę fortepianową "Production Voices - Compact Grand", której wymagania sprzętowe, to minimum 8GB pamięci RAM, no i niestety przy gęstszej fakturze akordowej, bardzo szybko niektóre akordy się nie odzywają. Z Synthogy Ivory tego problemu nie miałem, bo tam minimum sprzętowe to 2GB ram. Nieprecyzyjnie się wcześniej wyraziłem - pisząc wtyczka miałem oczywiście na myśli raczej sample i to takie które w fortepianach często ważą po kilka gigabajtów więc nie wyobrażam sobie gdybym miał zapiąć kilkanaście nawet mniejszych sampli na moim Windowsie plus sampel fortepianowy, kiedy jeden sampel piana ma problemy. Co do Cubase'a, to dostałem klucz aktywacyjny do zakupionego Zooma H4n i to była wersja LE7. Jeśli chodzi o instalowanie softu na innym kompie, to miałem raczej na myśli możliwość zainstalowania go na swoim drugim kompie niż na czyimś. Przykładowo - wiesza mi się komp czy niestety pada, to przekładam tylko iLoka na drugi i gram dalej, bez martwienia się, czy producent udzieli mi kolejnego klucza aktywacji czy nie.
Kawai VPC1, Pianoteq 6 PRO, Synthogy Ivory II, GarageBand, Roland Quad Capture, Neumann KH120, Grado SR225i
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Korg Kross - nagrywanie przez DAC | hoiraq | 0 | 4,101 |
25.04.2018, 10:44 Ostatni post: hoiraq |
|
| Kronos 88 czy 61 + klawiatura sterująca (88)??? | kermadec | 11 | 27,482 |
10.12.2016, 21:09 Ostatni post: kamilm21 |
|
| Kronos jako klawiatura sterująca oraz karta audio dla iPada. | soundsofplanet | 0 | 4,627 |
13.04.2014, 09:26 Ostatni post: soundsofplanet |
|
| Kronos a dodatkowa klawiatura | kermadec | 6 | 15,368 |
16.03.2014, 20:47 Ostatni post: kermadec |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości