Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stacja robocza z funkcjami aranżera
16.02.2020, 11:27,
RE: Stacja robocza z funkcjami aranżera
Gdyby było coś takiego pewnie ten instrument stał by już u mnie Wink

Szukasz instrumentu w którym dodanie/stworzenie nowego stylu jest o parte na funkcjonalności Pattern Seq.
Łączenie w sobie najlepszych zalety Workstation i Keyboardów chyba nie jest intencją producentów, bo po co mieli by sprzedawać jeden produkt skoro można sprzedać dwa, a w każdym zawsze czegoś brakuje więc może dokupisz też i trzeciWink

Są stacje robocze które mają wielościeżkowe arpegiatory które zachowują się podobnie jak akompaniament ale niestety ich edycja i tworzenie nowych fraz/przebiegów nie jest tak prosta jak w Pattern Seq.
Te same stacje posiadają Pattern Seq. który jak wiadomo nie posiada interakcji z klawiaturą czyli jego patterny nie podążają za akordem jak style w Keybordach.

Oczywiście to tylko moje zdanie i może ktoś już spotkał rozwiązanie którego szukasz (jednak myślę że gdyby się toś takiego pojawiło to nie umknęło by to mojej uwadze -ale mogeę się mylićSmile)

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Stacja robocza z funkcjami aranżera - przez bestspec - 16.02.2020, 11:27