Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu
15.05.2020, 02:42,
RE: Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu
Zainstalowałem sobie to cudo i można powiedzieć że mam nowego Fantoma jeśli chodzi o brzmienia bo wszystkie jego barwy są nawet w tej samej kolejności (oczywiście bez V-Piano):

-Bank A new unpublished sounds
-Bank B contains the first 459 tone list from the AX-Edge Keytar
-Bank C is the 128 patches from the Integra-7 Synth Legends expansion.
-Bank D contains the 1109 SuperNatural Synth Tones from the Integra-7 / FA synths
-Bank E contains the 896 patches from in the XV-5080.
-Bank CMN contains the remaining 837 tone list from the AX-Edge Keytar (from 460 to 1296)

Do tego bez problemu dograłem wszystkie rozszerzenia dostępne dla nowego Fantoma a jest ich 15 oraz wszystkie rozszerzenia dla syntezatorów Zen-Core a jest ich 10
W sumie mamy do dyspozycji bardzo dużo brzmień (Fabrycznych jest około 3500 a tych z rozszerzeń nie liczyłem ale tez bardzo dużo) i fajnie to brzmi (Rolandowsko).

Niedługo jak wprowadzą Models to dodatkowo dojdą możliwości nowych Jupiterów.

Wydaje mi się że za 2,99$ miesięcznie lub 29.99$ na rok to jest to warte swojej ceny (pierwszy miesiąc i tak jest za darmo więc nie szkodzi sprawdzić) a warto też pamiętać że można założyć darmowe konto do którego dostajemy Zenology Lite który ma chyba mniej barw i nie da się wgrywać rozszerzeń.

Mam Rolanda Fantom XR więc w wolnej chwili porównam czy barwy Zenology z banku XV-5080 brzmią tak samo jak na fizycznym sprzęcie i dam wam znać.

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu - przez bestspec - 15.05.2020, 02:42