Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu
30.08.2020, 00:02,
RE: Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu
(29.08.2020, 20:43)Alien napisał(a): Dla mnie, sama Zenologia to raczej zły pomysł. Zakup tak drogich syntezatorów nie powonien wiązać się z abonamentem na ich pełne użytkowanie. Powinien być w zestawie program do komputerowej edycji instrumentu, tak jak było do tej pory. A brzmienia dodatkowe.... no cóż, są dla tych, co nie mogą zrozumieć, że nieskończoności nie da się powiększyć.

NIe do końca rozumie co miałeś ma myśli.
Nikt cie nie zmusza to wykupienia abonamentu Roland Cloud ani nie jest ci on do niczego potrzebny przecież jak masz Jupitera. Nawet jak chcesz ładować dodatkowe banki to jest też wersja darmowa Roland cloud ale wtedy te banki kosztować cie będą niecałe 1 $/szt więc to chyba niewygórowana cena. W innych firmach profesjonalne brzmienia kosztują dużo więcej.
Jedne firmy dają edytor za darmo (np do Kurzweila jest) a inne nie (Yamaha do MOntage i MODX nie daje i trzeba kupić jak sie chce), a Roland wymyślił Zenology który w pewnym sensie może pełnić funkcję edytora i jest jednocześnie wirtualnym instrumentem czego nie ma w innych firmach. Zresztą w akurat w Jupiterze X nie bardzo jest potrzeby edytor bo praktycznie cały tor syntezy i najważniejsze rzeczy masz na wierzchu w postaci gałek, pokręteł i przycisków (wolisz klikać myszką?)
Dla mnie Zenology jest fajny bo mam za parę złoty miesięcznie to co jest w Fantomie i w większości to co masz w Jupiterze X a w pewnych względach nawet mam więcej i nie musiałem wydawać kilkanaście tysięcy (zresztą też mam już kłopoty z wolnym miejscem Wink).
A z barwami dodatkowymi to tak jest, że jedni szukają ciągle czegoś innego, nowego, czego nie ma w banku fabrycznym, a inni nigdy nawet nie przejrzą wszystkich barw jakie są w instrumencie dostępne fabrycznie.

Hardware: Kurzweil PC3K8,  Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6,  Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne...
VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Zenology - Rolandowskie Zen-Core w postaci pluginu - przez bestspec - 30.08.2020, 00:02