|
Jakie wymagania sprzętowe komputera do klawiatury midi
|
|
25.09.2023, 18:17,
|
||||
|
RE: Jakie wymagania sprzętowe komputera do klawiatury midi
Jakiś czas temu walczyłem właśnie z klawiaturą sterującą do PC... Cóż to był za koszmar! To miała być prosta koncepcja - program, wtyczka pianina -> koniec wymagań. Pierwsze konfiguracje aby cokolwiek szło zagrać na żywo i to czuć zajęło ze dwa całe dni. Sterowniki, ustawienia, suwaki, crashe - głowa siwa. Jak już myślałem, że mam złote ustawienia to ktoś doradził zakup interfejsu zewnętrznego. Kupiłem - nic nie zmienił (działał na tym samym sterowniku co musiałem zainstalować do standardowej karty dźwiękowej). Dokupiłem ramu do 32gb - dalej to samo. Kupowałem kable za setki złotych cy zredukować dystorsje (do zwykłego pianina na żywo) - nic nie pomogło.
Pierwsza rzecz jaka rozwiązała 100% moich problemów to ipad Appla. Podłączyłem przewód za 45zł i działało od pierwszego podłączenia nawet z fabrycznym oprogramowaniem - garageband. Dokupiłem później ładnie brzmiący fortepian za 200zł i tak funkcjonowałem do czasu uzbierania funduszy na prawdziwy "mebel". Reasumując - odradzam zabawy w produkcję muzyki na windowsie. Apple ma milion razy lepsze darmowe oprogramowanie do tego celu. Udanej drogi do sukcesu. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jaką klawiaturę MIDI wybrać? | michal11 | 2 | 1,708 |
09.05.2025, 20:41 Ostatni post: bestspec |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? | Remind | 1 | 1,361 |
30.04.2025, 01:53 Ostatni post: bestspec |
|
| Mały podróżny keyboard - a może klawiatura midi + laptop? | lipek | 2 | 2,269 |
26.03.2025, 21:32 Ostatni post: Valtari |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? Wcześniej było pianino akustyczne | chakalakao | 6 | 3,925 |
10.12.2024, 13:15 Ostatni post: malumalu |
|
| jakie pianino estradowe | chomont | 9 | 6,316 |
19.06.2024, 20:41 Ostatni post: pawelsz |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości