|
Jakie wymagania sprzętowe komputera do klawiatury midi
|
|
02.10.2023, 20:09,
|
||||
|
RE: Jakie wymagania sprzętowe komputera do klawiatury midi
(02.10.2023, 15:50)bestspec napisał(a):(01.10.2023, 22:29)klezmer_stg napisał(a): Zgadzam się, że nie ma rozwiązań idealnych, ale na prawdę Hammer 88 z PC to był koszmar. Opóźnienie na poziomie 0,5s to jak pływanie w galarecie Gdzieś ktoś w internecie powiedział, że jakikolwiek zewnętrzny interfejs rozwiąże problem np Behringer za ok 300-350zł (nie pamiętam już dokładnie). Faktycznie zdziwienie moje było, gdy ściągałem dokładnie ten sam sterownik, z którym już "walczyłem". Komputer nie jest nowy, jednak 8 rdzeniowy amd + 32gb ramu nie obciążały programu więcej niż 2% a i tak były problemy. Tego ramu to nawet 16gb dokupiłem po drodze łudząc się, że może to. Behringer na jakiś ustawieniach dał wiarę, że to chyba to, ale z czasem stare problemy wróciły. Całość potrafiła się tak zwiesić/zcrashować, że trzeba było resetować dawa. Prawda jest też taka, że Sonivox nie jest małą biblioteką próbek ale bez przesady. Koniec końców zabrakło mi cierpliwości Dobrze, że ten ipad na dwa lata bezproblemowej obsługi wystarczył córce do dokończenia szkoły muzycznej.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Jaką klawiaturę MIDI wybrać? | michal11 | 2 | 1,708 |
09.05.2025, 20:41 Ostatni post: bestspec |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? | Remind | 1 | 1,361 |
30.04.2025, 01:53 Ostatni post: bestspec |
|
| Mały podróżny keyboard - a może klawiatura midi + laptop? | lipek | 2 | 2,269 |
26.03.2025, 21:32 Ostatni post: Valtari |
|
| Jakie pianino cyfrowe wybrać? Wcześniej było pianino akustyczne | chakalakao | 6 | 3,921 |
10.12.2024, 13:15 Ostatni post: malumalu |
|
| jakie pianino estradowe | chomont | 9 | 6,315 |
19.06.2024, 20:41 Ostatni post: pawelsz |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

. Po instalacji ASIO4All było niby lepiej w sprawi opóźnień, to zaczęły się problemy z crashowaniem, artefaktami a i całkowitym zawieszeniem. Dokupiony Behringer miał dokładnie ten sam sterownik (A4all) i nic nie zmieniał poza podszarpniętym budżetem. Czasami miałem w głośnikach zniekształcenia jakby się kaseta wkręcała w magnetofon, albo silnik napędzający szpulę zwalniał. Doprowadzało mnie to do szału. Zmieniałem kable, komputer nawet podpiąłem inny dla testu - wszystko działało raz lepiej raz gorzej. Myślałem, ze to może wina obciążenia systemu. Czasami córki ćwiczyła a ja korzystałem z komputera i raz działało, raz krzaczyło. Innym razem pusty świeżo odpalony i od początku ścinki. Dopiero ipad z kabelkiem za 50zł rozwiązał absolutnie wszystkie moje problemy. Żadnego kręcenia suwakami, ściągania sterowników, konfigurowania programów. Plug and play. Takie miałem przeboje i już nie zaryzykuję takich kombinacji. Nie wyobrażam sobie również grania w zespole jakimkolwiek dla kogokolwiek na klawiaturze sterującej przez laptopa. Ja się sparzyłem i kupiłem instrument samodzielny. Koniec problemów.
Dobrze, że ten ipad na dwa lata bezproblemowej obsługi wystarczył córce do dokończenia szkoły muzycznej.