Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
12.10.2023, 10:13,
RE: nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Ja dodam że oczywiście w pianinie Yamaha P-125 są jakieś podstawowe barwy które można łączyć funkcją split i oczywiscie tą funkcjonalność sobie przetestowałam, ale kiedy miałam krótką możliwość pograć na wspaniałym instrumencie Nord Stage to po prostu się w nim zakochałam za te możliwości brzmień itp.
Tylko że ja oprócz tych brzmień to i tak nie będę korzystać z rozbudowanej sekcji syntezatorowej, więc zaczęłam poszukiwać jakąś mniejszą i lżejszą wersję i wstępnie wybór padł na Nord Electro. Ale jeszcze chciałam się upewnić co sądzą doświadczeni użytkownicy tego forum i stąd moje pytania.

To ja jeszcze poproszę o najprostsze o wyjaśnienie, bo trochę to wszystko skomplikowane.
Kupuję sobie MODx i mam dzięki temu brzmienia na których mi zależy. Podłączam do P-125 i gram na klawiaturze która jest dla mnie bardziej zadowalająca niż w MODX. Dźwięk główny gra wtedy w MODx czy w P-125? bo tutaj się trochę pogubiłam.
I jeśli można to będzie wszystko podłączyć do ogólnego miksera gdzie podpięte będą gitary i do nagłośnienia to podłączam mikser tylko z MODx?

I jeszcze drugie pytanie. Jakbym znalazła jakieś starsze Nord Electro 3 lub 4 i byłoby w podobnej cenie co używane MODX to która opcja byłaby lepsza? Bo wtedy miałabym jeden instrument, tylko dodatkowo muszę mieć zewnętrzne nagłośnienie w przypadku Norda, lub dwa instrumenty jeśli bym chciała mieć Modx i P-125, ale wtedy nie muszę mieć dodatkowego nagłośnienia. Mi zależy właściwie tylko na połączeniu barwy pianina z jakimiś padami czy innymi barwami, nie będę korzystać z automatycznych akompaniamentów czy innych dodatkowych ustawień opcji syntezatorowych.

Zobaczę jeszcze inne proponowane tu instrumenty, ale pytam o tego Norda dlatego, bo na żywo go słuchałam i oczarowały mnie jego możliwości i być może jakaś niższa wersja też byłaby dobrym pomysłem.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł - przez dorota.karwowska - 12.10.2023, 10:13