|
nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
|
|
13.10.2023, 07:52,
|
||||
|
RE: nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
Tak, rozważałam Nord Electro 6HP, właśnie ze względu na klawiaturę, bo HP oznaczało lepszą klawiaturę. Wiem że na tylko 73 klawisze i to trochę mało i że trzeba byłoby podłączyć dodatkowe nagłośnienie, ale jeśli brzmieniowo byłoby podobnie do Nord Stage to ostatecznie ten Nord Electro też mógłby być. Wagowo też podobnie do mojego P-125, więc ostatecznie taki był wstępnie wybór, tylko ta cena 8000 za używany trochę mimo wszystko wysoka, dlatego chciałam się podpytać jakie inne możliwości to forum mi podpowie.
Teraz wstępnie jestem za tym żeby kupić używany MODX 6 i podpinam go do P-125 i dodatkowo dokupuję zewnętrzne nagłośnienie. Mam teraz kolejne techniczne pytanie. Ten cały zestaw będzie podpięty do miksera i dalej do nagłośnienia głównego. Główny głośnik jest trochę z boku i ja wtedy nie mam odsłuchu i potrzebowałabym tylko dla siebie dodatkowy głośnik żeby słyszeć co gram. Tylko czy ja mogę mieć swoje dodatkowe nagłośnienie tylko dla siebie, takie do odsłuchu? I ewentualnie jak to podłączyć? Do wyjścia słuchawkowego? W pianinie P-125 był ten komfort że nawet jak jestem podłączona do głównego nagłośnienia i nawet jak jestem ustawiona z boku czy z tyłu i trochę gorzej jest wszystko słychać to ja siebie i tak słyszę z własnych wbudowanych głośników, bo one na szczęście nie odcinają mi sygnału w momencie podłączenia do głównego nagłośnienia. A jak to by wyglądało w MODX? |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino cyfrowe do 2000 zł | safenka | 1 | 241 |
23.05.2026, 09:17 Ostatni post: bestspec |
|
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 10,334 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pierwszy instrument Casio KTÓRY? | silentosu | 6 | 4,695 |
10.11.2024, 19:07 Ostatni post: silentosu |
|
| Jaki instrument wybrać? | Wojt_3254 | 2 | 3,963 |
14.06.2023, 22:49 Ostatni post: pawelsz |
|
| Instrument dla oldboya | Rookie | 4 | 4,394 |
30.05.2023, 19:22 Ostatni post: Rookie |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości