|
nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
|
|
13.10.2023, 18:31,
|
||||
|
RE: nowy instrument lub dodatkowy moduł, cena do 8000 zł
(13.10.2023, 08:56)dorota.karwowska napisał(a): Tak patrzę sobie na zdjęcia jak wygląda tylni panel MODX. Są tam gniazda OUT R i L/mono i gniazdo Phones. Czy jeśli główny mikser podłączę tylko do gniazda out R lub L/mono, to do drugiego wolnego gniazda mogę podłączyć własny odsłuch? Czy tak nie wolno, bo to musi być ten sam mikser, czy wzmaczniacz a tak będą dwa różne i nie będzie to prawidłowo działać? Wybaczcie, jeśli to śmieszne pytanie, ale jestem mało techniczna. Tak się nie powinno robić jak pytasz. Co do odsłuchu to można go zrealizować na wiele sposobów. Można go wyprowadzić z miksera jeśli ma taką możliwość (nie wiem jaki macie mikser), można zastosować specjalne dodatkowe miksery odsłuchowe no i odsłuch możesz mieć realizowany głośnikami lub na słuchawki (nie wiem co dla ciebie jest najlepsze). Skoro na próbach słyszysz się dobrze z wbudowanych w P-125 głośników to znaczy że nie jest u was na próbach przesadnie głośno wiec jako odsłuch wyjścia MODX możesz sobie zastosować słuchawki w systemie otwartym czyli takie które po założeniu nie tłumią głosu zewnętrznego i normalnie przez nie słyszysz co się dookoła dzieje a dodatkowo słyszysz co w nich gra i możesz sobie dostosować ich głośność czyli ustawić proporcje tego co słychać w pomieszczeniu względem tego co wchodzi na słuchawki (wpinasz je wtedy do MODX). Ja mam np takie słuchawki i bardzo je sobie chwalę czyli Sennheiser HD555 (bardzo popularny i jeszcze lepszy jest model HD600 ale tez dużo droższy). Odsłuch za pomocą tylko słuchawek jeśli by się sprawdził to był by najtańszą opcja bo bez kupowania dodatkowego miksera czy dodatkowych głośników bo to wszystko dużo drożej wyjdzie jak takie słuchawki. Oczywiście słuchawki w systemie otwartym nie powstały po to by służyły jako odsłuch (to tylko taki pomysł) , a bardziej z uwagi na zalety tego rozwiązania że głos z takich słuchawkach jest bardziej przestrzenny i szersze stereo oraz masz wrażenie bardziej przypominające odsłuch z głośników (czyli bardziej jak by na zewnątrz głowy to słuchać) a mniej że dźwięk ci gra w środku głowy
Hardware: Kurzweil PC3K8, Waldorf Iridium desktop, Yamaha Modx 6, Access Virus Ti2 desktop, Arturia AudioFuse 16Rig, iPad Pro,
DAW / VST hosts: Cubase 14 Pro, Bendlab Cakewalk, Ableton Lite, Akai VIP 3 i inne... VSTi: NI Komplete 15 Collector's Edition, Arturia V Collection 11 Pro + Pigments 6, Korg Collection 5,IK Multimedia: Total Studio 5 MAX, AAS Ultra Analog VA-3, Roland Zenology, UVI Falcon, Steinberg Absolutee 6 i inne. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki… | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pianino cyfrowe do 2000 zł | safenka | 1 | 241 |
23.05.2026, 09:17 Ostatni post: bestspec |
|
| Pierwsze pianino cyfrowe dla osoby dorosłej ~5tyś zł - | Justyna | 24 | 10,334 |
19.10.2025, 12:09 Ostatni post: Valtari |
|
| Pierwszy instrument Casio KTÓRY? | silentosu | 6 | 4,695 |
10.11.2024, 19:07 Ostatni post: silentosu |
|
| Jaki instrument wybrać? | Wojt_3254 | 2 | 3,963 |
14.06.2023, 22:49 Ostatni post: pawelsz |
|
| Instrument dla oldboya | Rookie | 4 | 4,394 |
30.05.2023, 19:22 Ostatni post: Rookie |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

, a bardziej z uwagi na zalety tego rozwiązania że głos z takich słuchawkach jest bardziej przestrzenny i szersze stereo oraz masz wrażenie bardziej przypominające odsłuch z głośników (czyli bardziej jak by na zewnątrz głowy to słuchać) a mniej że dźwięk ci gra w środku głowy